Facultatea se apropie, chiriile cresc. Cat trebuie sa scoti din buzunar daca vrei sa stai cu chirie

0 stele

1125 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  7 aug 2015

Facultatea se apropie, chiriile cresc. Cat trebuie sa scoti din buzunar daca vrei sa stai cu chirie

Odata cu apropierea unui nou an universitar, chiriile locuintelor din marile orase inregistreaza cresteri incepand din luna august pana in septembrie cand ating nivelul maxim. Cum locurile din camine nu acopera numarul de studenti, acestia se reorienteaza spre chirii.

Daca in luna iulie, chiria pentru o garsoniera in Bucuresti a fost, in medie, de 230 euro, in Timisoara de 180 de euro, iar in Brasov 200 de euro, aceasta poate creste pana luna viitoare cu pana la 30%. Dezavantajul fata de camine este ca, pe langa cheltuielile de cazare, chiriasii platesc si intretinerea, curentul, apa, gazele si asa mai departe. De aceea, tot mai multi tineri se grupeaza si inchiriaza apartamente cu 2-3 camere, unde chiria de persoana se injumatatesc daca intr-o camera locuiesc doua persoane.
 

Unde sa studiezi ca sa fii fericit? Iata universitatile cu cei mai fericiti studenti din lume


Viata studenteasca la camin este mai tentanta la camin este tentanta pentru multi dintre studenti pentru costurile foarte scazute de cazare, incepand de la 100 de lei pentru un loc la Timisoara si ajungand la 500 de lei la Iasi, cu toate cheltuielile incluse, potrivit Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Unde sunt cele mai mari chirii din Romania?

Multi dintre voi ar spune ca la Bucuresti, insa acesta se situeaza pe locul doi. Orasul cu cele mai ridicate preturi in ceea ce priveste chiria pe luna este Cluj-Napoca, unde o garsoniera poate fi inchiriata cu 250 de euro.

Cazare studenti: Topul chiriilor in cele mai mari centre universitare din tara


Asadar, studentii care doresc intimitate, liniste pentru studiu, conditii mai bune de trai vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pe perioada studentiei.

Andreea Catan
Foto: plus.google.com

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!