Fara credite pentru plata studiilor

0 stele

1334 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 19 apr 2011

Fara credite pentru plata studiilor

Creditele pentru finantarea studiilor nu se aloca pentru studentii romani. Directorul de retea si vanzari al OTP Bank, Gabriel Cretu, spune ca acest lucru este datorat faptului ca nu exista un clasament al facultatilor din Romania, in plus terminarea studiilor nu le garanteaza absolventilor un loc de munca in domeniul studiat.

Directorul Gabriel Cretu, subliniaza faptul ca studentii nu pot fi asadar evaluati, nu iti poti da seama de cei care au succes. In felul acesta, procesul de identificare al studentilor care finalizeaza facultatea cu imprumut de la banca si pot apoi sa il ramburseze, este unul dificil. Dat fiind faptul ca nu este previzibil ceea ce studentul va face dupa terminarea facultatii, bancile ar trebui sa ceara niste garantii furnizate de parinti, este de parere directorul OTP. Mai mult, Cretu spune ca sumele pentru studii nu sunt mari, in plus, in tara noastra este inradacinata mentalitatea ca parintele sa isi sustina financiar copilul la universitate.

In strainatate bancile acorda sumele de bani anumitor universitati, nu studentilor; finanteaza asadar succesul absolventului, lucru care la noi, cum afirma Cretu, este un lucru dificil de anticipat.

Potrivit noii legi a educatiei, studentii care provin din familii cu venituri reduse beneficiaza de un sistem de imprumuturi bancare pentru efectuarea studiilor, garantate de stat prin Agentia de Credite si Burse de Studii. Imprumuturile pot acoperi taxele de studii si costul vietii pe perioada studiilor.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Studii  PLATA  Credite 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!