Femeile au superputeri (asa spune un studiu)!

0 stele

793 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Femeile au superputeri (asa spune un studiu)!

Trebuie sa recunoastem ca de multe ori ne-am dori sa le putem citi mintea barbatilor de langa noi. Asta pentru ca barbatii nu sunt cei mai buni la a-si comunica propriile emotii. Din fericire, femeile au o super-putere care ar putea compensa intr-un fel acest mod de a fi al barbatilor.

Femeile pot mirosi frica!

Un studiu publicat in revista Psychological Science a folosit trei grupuri de barbati care au fost rugati sa urmareasca trei fragmente din trei filme diferite in vederea crearii de emotii diferite. Un grup a urmarit un fragment vesel din Cartea Junglei, altul, un fragment infricosator din Se7en si un altul a urmarit un program neutru despre starea vremii. In timp ce urmareau filmele, s-au recoltat proble de transpiratie de la barbatii din cele trei grupuri.

 
Ulterior, un grup de femei au fost puse sa miroase probele de transpiratie recoltate de la cele trei grupuri de barbati. Surprinzator, femeile au abordat mimica barbatilor de la care au fost recoltate probele: au zambit cand au mirosit probele de la barbatii care se uitasera la Cartea Junglei si au parut speriate cand au mirosit probele de la barbatii care se uitasera la Se7en. 
 

De ce se intampla acest lucru? 

Fenomenul se numeste chimio semnalizare si apare atunci cand anumite chimicale sunt transmise prin miros. Acesta este foarte prezent si in intalnirile dintre doua persoane. Daca un individ este nervos ii poate transmite prin mirosul corpului sau aceasta stare si partenerei de langa el, iar daca, dimpotriva, un barbat are o stare pozitiva, ii poate transmite si partenerei sale aceeasi stare de bine, contribuind astfel la reusita unei intalniri. Si mai interesant este faptul ca chimio semnalizarea functioneaza numai la femei, iar acest fapt s-ar putea datora faptului ca femeile in general sunt mai sensibile la mirosuri si emotii.
 
 
 
 
Foto: blog.blogthings.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: FEMEI  BARBATI  EMOTII  FRICA  Minte  studiu  mirosuri  superputeri  chimio semnalizare 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!