Festivalul Cultural "Zilele Basarabiei", editia XII-a, Timisoara

0 stele

956 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Organizatia Studentilor Basarabeni este o organizatie studenteasca non-guvernamentala, non-profit si neafiliata politic care urmareste promovarea si apararea intereselor  tinerilor romani din Basarabia veniti la studii in Timisoara, afirmarea spiritului romanesc al acestora precum si educarea lor in spiritul unitatii culturale.

In cei 10 ani de existenta am derulat peste 50 de proiecte cu specific civic si cultural. Organizatia este recunoscuta la nivel national ca una dintre cele mai active organizatii de acest gen datorita succesului obtinut in urma proiectelor initiate. Ea face parte din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Festivalul Cultural Zilele Basarabiei este cea mai mare actiune a OSBT, acesta desfasurandu-se deja in unsprazece editii, avand un impact puternic in randul publicului din Romania si Republica Moldova. Fiind inscris in agenda culturala a Timisoarei.

Proiectul a luat nastere ca necesitate obiectiva a studentilor basarabeni de a  se afirma pe plan cultural, artistic, civic si organizational in spatiul social romanesc. El reuneste anual zeci de studenti si personalitati notorii din ambele tari deopotriva.

La 27 martie 2001 a fost organizata prima editie a acestui festival, desfasurata sub forma unui simpozion in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara. Ulterior acest proiect a fost preluat si de alte centre universitare din tara, precum  Bucuresti, Iasi.

Scopul proiectului este promovarea si alimentarea identitatii nationale in randul romanilor de pretutindeni prin  valori culturale. Anul acesta festivalul se va desfasura in perioada 27 martie - 1 aprilie, fiind la cea de-a XII-a editie.

Evenimentul cuprinde actiuni ca: expozitie de pictura si fotografie, lansare de carte, piesa de teatru, concerte, vizita la muzeu, etc.

Mai multe detalii veti putea afla la conferinta de presa organizata cu cateva zile inainte de inceperea festivalului, despre care va vom informa ulterior.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Festival  zilele basarabiei  Timisoara 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!