Festivalul “Zilele Studentului Francofon”: Esprit libre, l’esprit de la Francophonie!

Festivalul “Zilele Studentului Francofon”: Esprit libre, l’esprit de la Francophonie! 2 1
2 stele

589 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Festivalul “Zilele Studentului Francofon”: Esprit libre, l’esprit de la Francophonie!

Lume, lume, incepe Festivalul “Zilele Studentului Francofon”, organizat de catre Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi! Cel mai tare festival francofon studentesc din Europa de Est este deja la a IV-a editie! Anul acesta, intre 24-28 aprilie, Iasiul se imbraca de sarbatoare francofona. Tinerii impatimiti sunt invitati cu mic, cu mare, sa ia parte la cele peste 15 activitati dintre cele mai diverse.

Iubitorii de dramaturgie vor avea trei zile pentru a se bucura de Teatru in aer liber- teatru de improvizatie si teatru pe butoaie. Tot in cadrul ZSF vor avea loc activitati ca échange de livres - Cafenea literara, avand ca tema de dezbatere “Literatura si film”, Concursul de dezbateri, in format impromptu, Concertul, organizat in prima seara a festivalului, activitatea Chasse au trésor- pentru doritorii de aventura, atelierele Franco-Jobs, Jeux de la francophonie - activitate ce innobileaza publicul iesean cu o serie de elemente din cultura francofona si alte dezbateri pe teme legate de francofonie si centrate pe dezvoltarea personala a studentilor. Nu i-am uitat nici pe biciclisti si-i asteptam cu mare drag la o parada doar a lor.

Cinefilii se vor delecta cu trei proiectii de film. Va vom incanta cu un regal de scurt-metraje, filme vechi si filme noi premiate la cele mai prestigioase festivaluri din Europa si din lume. Povesteste cu noi regizorul Andrei Dascalescu, realizatorul documentarului „Constantin si Elena” si al scurt-metrajului „Fly”.


Notabile sunt si Vernisajul expozitiei foto si Demonstratia de Graffiti- activitati dedicate pasionatilor de arta vizuala  si Soirée Francophone - seara dedicata culturii franceze, care va aduce in prim-plan arta gatitului, dansului si muzicii, fiind totodata si un liant intre tinerii francofoni si francofili.

Cea de-a IV-a editie a proiectului se va incheia intr-o nota optimista cu Gala ZSF, la care vor  lua parte tinerii participanti la activitatile festivalului. 

Te-am convins?
Rendez-vous pe www.zsf.ro! Vei gasi informatii detaliate despre program, conditii de participare si surprizele pregatite de catre ASFI!
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: festival iasi  zilele studentului francofon  aefi iasi 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!