Francofonii schimba fata Balenei

0 stele

402 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Francofonii schimba fata Balenei

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi te provoca sa iti testezi creativitatea si sa te distrezi la cea de-a V-a editie a FESTIVALULUI „ZILELE STUDENTULUI FRANCOFON”! Intre 21 si 25 mai, campusul Titu Maiorescu (la Balena) se transforma in satul ZSF. Tinerii indrazneti sunt invitati sa ia parte la cele 14 activitati dintre cele mai diverse. In acest scop marti, 20 mai 2014, incepand cu ora 10.00, in sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iasi, va fi organizata o conferinta de presa care marcheaza inceputul celei de-a V-a editii.

Festivalul „Zilele Studentului Francofon” inoveaza, in acest an, prin activitatea Coloreaza pasii studentiei tale care va avea un impact rasunator asupra campusului Titu Maiorescu. Alaturi de cativa artisti locali, fata campusului va fi reconditionata: fantana, bancile si pubelele din parcul Balena vor fi imbracate in grafitti, caminele studentesti vor fi ornate cu cate o figura legendara (Al.I. Cuza, A.D. Xenopol etc.) pe fiecare fatada a balcoanelor, iar in interiorul caminelor, pe spatele scarilor vor fi pictate peste 250 de coperti de carti.

Tot in cadrul ZSF, participantii vor putea sta la Taifas cu Medeea Marinescu, o personalitate marcanta a teatrului si cinematografului romanesc. Tinerii vor putea retrai emotiile primei zile de scoala prin Fii student intr-a-ntaia. Simpatizantii muzicii folk se vor bucura de concertul sustinut de Adi Bezna, Clik Life, Inside, Pretty Visitors, Frank Sin Arta si Descantec.

Iubitorii de dramaturgie se vor bucura de Teatru pe butoaie, iar cinefilii se vor delecta la Seara de plans, activitate dedicata scurtmetrajelor motivationale si la serile de film in aer liber. Notabile raman si: activitatile sportive, Forumul Francofoniei, MestesugArta Laolalta - atelier de  creatie, Vanatoarea de comori si Soirée Francophone.

Editia a V-a a Festivalului “Zilele Studentului Francofon” isi propune sa aduca in mediul studentesc iesean un proiect inedit bazat pe amenajarea artistica a spatiului, pe elemente de arta vizuala moderna si pe arta spectacolului, pe notiuni de educatie culturala si civica, pe reconditionarea habitatului studentesc si nu in ultimul rand, pe implicarea voluntara a studentilor interesati de schimbarea in bine a lumii in care traim. Informatii suplimentare si programul detaliat al activitatilor pot fi gasite pe www.zsf.ro sau pe www.asfi.ro.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!