Ginko Biloba

Ginko Biloba 4 82
4 stele

53349 vizualizari  |  5 comentarii

Ginko Biloba

Ginko Biloba este una dintre cele mai cunoscute si faimoase remedii naturiste. Multi stiu cate ceva despre efectele miraculoase ale ginko biloba. Mai jos sunt prezentate cateva aspecte, pe care poate inca nu le stiai despre aceasta planta, ginko biloba.

 

Inca din antichitate copacii de ginkgo au fost plantati in China si Japonia in gradinile templelor, langa altarele de rugaciune sau castele, datorita venerarii lor, a frumusetii, a semintelor si a protectiei oferite impotriva incendiilor. Copacii batrani de Ginkgo sunt adorati precum zeii, in Japonia. Pentru a le confirma sacralitatea, se leaga in jurul trunchiului arborelui o shimenawa (coronita din tulpini de orez).


Totodata, intrebuintarile sale multiple in medicina sunt la fel de importante si celebre. Arborele ginkgo este singurul exemplar existent din familia Ginkgoaceae, care are 18 membri, dintre care cel mai timpuriu dateaza de acum 270 de milioane de ani, din perioada Permiana.


Asadar, in era dinozaurilor, acesti copaci existau deja. Frunzele fosilizate si organele vegetative arata, ca atunci existau cel putin doua specii. In timpul Jurasic-ului Mijlociu s-a inregistrat o crestere a numarului de specii (cinci sau sase) cu o diversitate maxima de 11 specii in perioada Cretacica (Cretaceus) (144 milioane de ani in urma), in zonele cunoscute acum ca Asia, Europa si America de Nord.


Din cauza cataclismelor geologice, a ramas o singura specie, Ginkgo adiantoides, in perioada Tertiara (cu 65 de milioane de ani in urma). Extinctia dinozaurilor si a reptilelor mari principali raspunzatori de raspandirea semintelor, este probabil una din cauzele declinului acestor specii.


Frunze miraculoase
Ginkgo Biloba uimeste mai intai prin forma speciala a frunzelor bilobate (formate din doi lobi) cu forma triunghiulara. Insa, pe langa aspectul ornamental recunoscut, frunzele de ginkgo au si foarte multe intrebuintari medicale. Pot fi folosite in tratamentul problemelor respiratorii (astm, bronsita), pierderii auzului si memoriei, tuberculozei, gonoreei, durerilor de stomac, afectiunilor pielii, leucoreei, anginei pectorale, dizenteriei, tensiunii arteriale crescute, vertigo si a anxietatii.


- antioxidant puternic, ginkgo, intareste peretii capilarelor si ajuta la protejarea celulelor creierelui (neuronii) impotriva leziunilor. -imbunatateste circulatia sanguina cerebrala; astfel, prin oxigenarea creierului, memoria si capacitatea cognitiva se imbunatatesc la randul lor;
- poate fi folosit ca masura preventiva si potential tratament pentru Alzheimer si dementa; s-a demonstrat ca unii pacienti care prezentau simptome ale acestor boli, au raspuns pozitiv la tratamentul cu ginkgo biloba, capacitatile cognitive fiind vizibil imbunatatite;
- pe langa beneficiile aduse creierului, extractele de ginkgo pot ajuta la reducerea frecventei si intensitatii depresiilor.

 

Controverse
S-a efectuat un studiu pe un esantion de 230 de oameni aparent sanatosi, dar in varsta, carora li s-au administrat alternativ ginkgo si placebo timp de sase saptamani. Rezultatele testelor (preluate si publicate de Jurnalul Asociatiei Medicale Americane) nu au aratat nicio diferenta intre indicii inregistrati la cei care au luat placebo si cei care au luat ginkgo in ce priveste atentia, memoria si cognitia. Replica? Motivele pentru diferentele permanente intre studiile efectuate sunt legate strict de varsta, conditia generala de sanatate, durata experimentului si cantitatile de remediu utilizate.


Stiati ca..
Cea mai mare plantatie de arbori ginkgo este in Sumter, Carolina de Sud si consta in 400 de hectare de pamant nisipos pe care sunt plantati, la distanta de 40 de inci (aproximativ 25.000 de copaci/ha). Sunt tinuti la marimi egale cu ale arbustilor, iar la fiecare cinci ani, arbustii sunt taiati pana la pamant.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: BILOBA 
Comentarii

Raspunde-i

E o minune acest copac.Mi-a placut aticolul.Mi-as dori sa-l privesc,sa-l atinng.M-am incarcat cu energie dupa ce am citit articolul.

Raspunde-i

Mi-a placut articolul,chiar mi-a fost de folos. Dar...as fii dorit sa fie ceva si despre contraindicatii (sau nu exista asa ceva),sau despre efecte negative,daca ar putea aparea. cu stima csilla

Raspunde-i

Dar reactiile adverse? Tratamentul cu ginko prezinta si riscuri, are si contraindicatii, chiar si interdictii formale!

Raspunde-i

cite se ia pe zi 2 comprimate

Adauga comentariul tau