In Bulgaria nu s-au mutat mii de firme din Romania, ci doar 284

0 stele

534 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 25 oct 2010

In Bulgaria nu s-au mutat mii de firme din Romania, ci doar 284
Dupa ce s-a spus ca mii de firme romanesti s-ar fi mutat in Bulgaria, ministerul Finantelor a cerut Fiscului din tara vecina date despre numarul de firme inregistrate de cetateni romani. Cifra oficiala este mult mai mica decat cea vehiculata: 284 de firme.

Raspunsul primit de la Sofia arata ca in luna iulie 2010, erau inregistrate si functionau in Bulgaria un numar de 284 de societati comerciale cu asociati/administratori cetateni romani, data inceperii activitatii acestora nefiind mentionata, informeaza Mediafax.

"Precizam ca nu se poate concluziona ca aceste 284 de societati comerciale au fost infiintate in anul 2010 sau ca sunt rezultatul mutarii activitatii economice de pe teritoriul Romaniei pe cel al Bulgariei", potrivit unui document guvernamental.

Presa a relatat de mai multe ori ca tot mai multe firme din Romania se muta in statul vecin pentru a beneficia de taxele mai mici si mediul de afaceri mai prietenos. Chiar si Reuters comenta la inceputul lunii ca masurile dure de austeritate au determinat mii de firme din Romania sa se transfere in Bulgaria.

In Bulgaria, impozitul pe profit este de numai 10%, fata de 16% in Romania, iar cota TVA este mai mica , dupa ce Guvernul roman a majorat TVA de la 19% la 24%. De asemenea, capitalul initial pentru infiintarea unei firme este de numai doua leva (1 euro), iar timpul necesar infiintarii unei firme este de numai o saptamana , jumatate fata de cel din Romania.
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!