Inaltimea influenteaza aparitia cancerului la femei

Inaltimea influenteaza aparitia cancerului la femei 4 1
4 stele

1792 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Inaltimea influenteaza aparitia cancerului la femei

Femeile inalte prezinta un risc mai ridicat de aparitie a unei palete largi de tipuri de cancer, sugereaza un nou studiu. Rezultatele indica faptul ca, la fiecare 10 cm, riscul de aparitie a cancerului la femei creste cu circa 16%. Studii anterioare au sugerat o legatura intre inaltime si riscul de aparitie a cancerului, insa studiul actual extinde corelatia la mai multe tipuri de cancer, cat si la femei cu stiluri diferite de viata si din medii economice diverse, au afirmat cercetatorii.

Astfel, rezultatele actualului studiu sugereaza ca cresterea in inaltime a populatiei de-a lungul secolului XX ar putea explica anumite schimbari la nivelul incidentei cazurilor de cancer, au mai adaugat specialistii. Studiul, condus de dr. Jane Green de la Universitatea din Oxford, Anglia, a adunat informatii referitoare la inaltime si incidenta cancerului de la 1,3 milioane de femei de varsta mijlocie, urmarite pe o perioada de 10 ani.

Rezultatele au indicat 97.000 de cazuri de cancer. Riscul de aparitie a oricarui tip de cancer a crescut odata cu inaltimea, la fel cum s-a marit si riscul de aparitie a unor tipuri specifice de cancer, cum ar fi cel la san, ovare sau uter, si melanomul malign. "Am aratat ca legatura dintre inaltimea mai mare si cresterea riscului de aparitie a cancerului este similara de-a lungul a numeroase populatii diferite din Asia, Australasia, Europa si America de Nord", au declarat oamenii de stiinta.

"Corelatia dintre inaltime si riscul de cancer pare sa fie valabila in cazul mai multor tipuri de cancer, la popoare diferite, sugerand ca la baza s-ar putea afla un mecanism comun, activat de timpuriu, din perioada de crestere a indivizilor". Cresterea in inaltime este determinata de influente de mediu, cum ar fi alimentatia si infectii survenite in copilarie, cat si de nivelul hormonului de crestere si de factori de crestere, au afirmat cercetatorii. "Descoperirile noastre sunt importante intrucat ne-ar putea ajuta sa intelegem cum se dezvolta cancerul", au mai adaugat specialistii.

 

Dana Saporan - editor Studentie.ro

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CRESTERE  FEMEI  CANCER  Inaltime  risc  tip 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!