Incepe Stufstock 2011

0 stele

2207 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Incepe Stufstock 2011

Conform traditiei, Stufstock sustine si in 2011 artistii aflati la inceput de drum, prin proiectul Stufstock Newcomers.

Din cele 32 de trupe  inscrise, 12 s-au calificat pentru concursul de la Vama Veche: Black Swan (Brasov), Chiroptera (Timisoara), Ender (Bucuresti), Manfellow (Bucuresti), Maya (Cluj-Napoca), Red Magnetic (Bucuresti), Sketch (Bucuresti), Skullp (Cluj-Napoca), Tagma (Sibiu), Vespera (Cluj-Napoca), Yelllow (Bucuresti) si Zadar (Alba Iulia).

Recitalurile concursului Newcomers vor avea loc pe 25 si 26 august, pe scena mica a festivalului. Asemenea editiilor precedente, organizatorii ii iau in considerare pe castigatorii primelor 3 locuri pentru deschiderea concertelor de la scena mare, de anul viitor.

Anul acesta, juriul este alcatuit din:
- Alex Revenco – redactor de specialitate Jurnalul National, unul dintre cei mai cunoscuti (daca nu cel mai…) ziaristi de profil din Romania – presedintele juriului
- Cristin Tomeci – Chief Technology Officer GBOB Worldwide (Global Battle of the Bands)
- Razvan Radulescu alias Hefe – VJ si DJ rock, membru al trupei Coma, unul dintre hiper-ferventii promotori ai rock-ului, din Romania.
- Rock FM – au jurizat 3 realizatori Rock FM; reprezentantul Rock FM la Vama Veche va fi Cristian Hrubaru – Director de Programe Rock FM, rocker de frunte.

A noua editie STUFSTOCK va avea loc intre in 21 si 28 august, 2011, pe plaja din Vama Veche. Printre numele consacrate care vor urca pe scena mare a festivalului sunt Iris, Negura Bunget, Alternosfera, Trooper, Byron si multi altii.

Dupa experimentul reusit, de anul trecut, Stufstock-ul isi pastreaza caracterul de eveniment cultural complex, sustinand si alte forme de arta: teatrul, filmul si fotografia.

Spectacole de teatru, proiectii de film si expozitii/workshop-uri de fotografie vor avea loc in diverse locatii din Vama Veche, in perioada 21 – 28 august.

De asemenea, in perioada 22 – 24 august, pe scena mica, vor avea loc workshop-uri si lectii deschise, de muzica (chitara, bass, tobe, claviaturi, voce), sustinute de RockSchool din Bucuresti. Activitatile vor avea loc zilnic, pe intreaga durata a zilei, cu incepere la ora 11:00, culminand seara, cu recitaluri sustinute de trupele RockSchool.

Istoric Stufstock

Primul festival STUFSTOCK a strans pe plaja din Vama Veche, in anul 2003, peste 15.000 de vamaioti si, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a castigat amploare, astfel, la eveniment aveau sa participe 30 de artisti si formatii de muzica rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet si lumina. Un total de 18 ore de transmisie live si 20.000 de oameni prezenti.

STUFSTOCK 3 bate recordul inscris cu un an in urma, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, sapte trupe internationale si 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atat din Romania cat si din tarile vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus in Vama Veche 50 de trupe in patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni si 100 de voluntari.

In 2008, la STUFSTOCK 6, au cantat 50 de trupe, pe doua scene, in fata a 8.000 de oameni. Printre trupele straine participante la ultimele editii se numara: dEUS, Apocalyptica, Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Jean Luc Ponty, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello. La editia de anul trecut au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul romanesc, reprezentat, printre altii, pe plaja din Vama, de Zdob si Zdub, ZOB., Urma, E.M.I.L., Luna Amara, Kumm, Implant pentru refuz, Trupa Veche.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Festival  VAMA VECHE  Stufstock  2011 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!