Inmormantarea sau incinerarea: cum alegi firma de servicii funerare

0 stele

806 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Inmormantarea sau incinerarea: cum alegi firma de servicii funerare

In momentul in care are loc un deces in familie contractarea unei firme de servicii funerare este o idee excelenta, pentru ca familia va beneficia de mult sprijin. Astfel, atat pregatirea inmormanatarii sau incinerarii, cat si evenimentele in sine se vor desfasura in conditiile cele mai bune.


Familia va vorbi atat cu firma de pompe funebre, cat si cu preotul, cu care va trebui sa stabileasca ora inmormantarii. Inainte de inmormantarea care are loc la cimitir, preotul va tine si slujbe in memoria persoanei decedate.

Firmele de pompe funebre sunt cele care se ocupa de celelalte aspecte legate de inmormantare, pe care le va stabili agentul firmei, impreuna cu membrii familiei. Astfel, firma se poate ocupa de actele necesare pentru inmormantare sau incinerare, de cumpararea sicriului si a crucii, dar si de ritualul de scaldare a decedatului. Apa in care este scaldat defunctul aminteste de apa care a fost folosita la Botezul Sfantului Ioan Botezatorul. Dupa spalarea trupeasca, defunctul va primi haine noi, haine cu care va fi apoi pus in scriu. De cumpararea hainelor, de asezarea defunctului in sicriu si de ritualul scaldatului se ocupa tot firma de pompe funebre.

Incinerarea unei persoanei decedate poate sa fie facuta numai daca defunctul si-a exprimat clar aceasta dorinta. Daca nu exista aceasta solicitare din partea defunctului, atunci incinerarea se poate face daca sotul supravietuitor, parintii, descendentii, rudele pana la gradul al patrulea isi exprima aceasta dorinta. Incinerarea are loc in crematorii, iar programarea se face numai in baza unor acte: certificatul constatator al decesului, certificatul de imbalsamare al mortului, adeverinta de incinerare, aviz sanitar de transport mortuar.

Alegerea de a fi incinerata sau inhumata apartine fiecarei persoane in parte, iar daca aceasta persoana si-a exprimat o dorinta sau alta in timpul vietii este important sa fie pusa in practica de catre rude.

Firme la care poti apela

Inainte de a alege o firma care sa se ocupe de inhumarea unei persoane dragi, orice membru al familiei poate sa ceara referinte prietenilor, rudelor ori cunoscutilor, dar se poate interesa si in mediul online despre o firma sau alta.

Una dintre firmele de incredere, care ofera servicii de calitate clientilor este firma de servicii funerare Rainbow Dorobantu. Ofera servicii in toate sectoarele Capitalei, la preturi stabilite in functie de pachetul funerar ales. Compania ofera, de asemenea, ajutor si familiilor ale caror rude au decedat pe un teritoriu strain, caci se ocupa si de servicii de repatriere.

Servicii de pompe funebre Bucuresti ofera si funerare-ieftine.ro, firma de servicii funerare care este deschisa non-stop. Compania are o eperienta de peste 10 ani in domenu, dispune de personal cu experienta, respecatndu-si intotdeauna angajamentele luate fata de client.

Companiile de servicii funerare ofera si servicii personalizate clientilor, in functie de dorintele acestora pentru inmormanatarea sau incinerarea unei persoane dragi.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!