Inscrie-te si tu la atelierul de film documentar Aristoteles Workshop 2013

0 stele

556 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Inscrie-te si tu la atelierul de film documentar Aristoteles Workshop 2013

Aristoteles Workshop (AW) este un atelier anual de film documentar in care profesionisti ai industriei filmului european indruma 12 tineri din Europa Centrala si de Est in crearea propriului documentar de 30 de minute.

In ultimii 7 ani, filmele produse de AW au fost selectionate si premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.

Inscrierile la AW 2013 au inceput deja si au ca data limita 30 iunie. Mentionam ca sunt asteptati la inscriere atat regizori, cat si operatori si editori! Cei 12 studenti participanti vor forma echipe de tip regizor+operator+editor, asadar, de retinut ca toate cele trei pozitii sunt importante in procesul de realizare a unui film documentar. Toti cei care aplica pana la aceasta data vor fi notificati de primirea dosarelor. Cei selectati ca admisi vor fi anuntati via email pâna pe 10 iulie si va trebui sa confirme, la randul lor, participarea pana pe 20 iulie.

Aristoteles Workshop anunta de asemenea completarea echipei de traineri care ii vor indruma pe studentii atelierului de film documentar anul acesta, in cea de-a opta editie a atelierului de film documentar care se va desfasura la Vama (Bucovina, Suceava), in perioada 22 august - 22 septembrie.

Jeroen Berkvens va sustine cursuri teoretice si va analiza studii de caz, realizand astfel etapele preliminare dezvoltarii documentarelor. Studentii isi vor alege subiectele pe care apoi le vor dezvolta, filma si edita avandu-i alaturi pe tutorii Rafi Pitts si John Appel, pana la finalul workshopului. Tania Rakhmanova va lucra cu participantii in cea de-a doua parte a workshopului, pentru montajul materialului filmat si finalizarea post-productiei.
Aristoteles Workshop se adreseaza tinerilor din Europa Centrala si de Est, cu experienta anterioara in regie, imagine, montaj sau productie de film si/sau televiziune.

Taxa de participare la cursurile Aristoteles Workshop este de 500 EUR. Suma acopera cazarea si masa in locatie (Vama, judetul Suceava), precum si accesul la echipamentele de productie si postproductie, pe toata perioada atelierului.

Participantilor li se asigura echipamente high-end pentru productie si post-productie, filmele lor urmand sa fie promovate ulterior catre festivaluri de film si retele de televiziune din lumea intreaga.

Modulul propus este de 30 de minute de film documentar, dar deschis la elemente de fictiune alese de participanti. Evaluarea proiectelor va fi realizata in ultimele trei zile de workshop. Cursantii vor lucra in echipe, fiecare echipa (4 x 3) fiind formata dintr-un regizor, un director de imagine si un editor.

Mai multe detalii pot fi aflate de la Dan Nutu, dan@aworkshop.org. Sau de pe site-ul oficial: http://aworkshop.org/call-for-entries)
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!