Inscrierea la facultate - scoruri sub asteptari

0 stele

986 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 17 iul 2008

Inscrierea la facultate - scoruri sub asteptari

Anul acesta s-a spart traditia anilor trecuti cand candidatii entuziasmati luau cu asalt centrele de inscriere la facultate inca din primele zile.

 

Desi inscrierile la unele facultati au inceput deja de cateva zile, nu se inregistreaza inca un flux consistent de candidati, ci mai degraba o miscare anemica a catorva absolventi de liceu mai constiinciosi si poate mai nerabdatori sa scape de agitatia si birocratia aferente.


La Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, aceeasi atmosfera neanimata intrerupta doar de cativa tineri ce umblau pe culoarele facultatii in cautare de informatii utile despre admiterea de anul acesta. Ajunsi la secretariat erau trimisi "politicos" spre avizierul de la intrare menit sa le rezolve toate nelamuririle. Plictisul secretarelor si informatiile, pentru unii, destul de laconice nu fac decat sa alimenteze cercul vicios al agitatiei si confuziei regasite la fiecare candidat in aceasta perioada.

Nici la Facultatea de Litere lucrurile nu stau prea colorat, institutia intampinand candidatii intr-un veritabil santier de lucru, un decor destul de neprietenos menit sa taie elanul unui tanar venit la facultate cu mari sperante. Si aici, avizierul se dovedeste cel mai util prieten al candidatilor ce sunt din nou nevoiti sa treaca testul rabdarii si al perseverentei.

Facultatea de Medicina Veterinara se poate lauda cu o atmosfera mai animata, pe holuri constituindu-se un adevarat furnicar de parinti si copii cu dosare la subrat si sperante in minte.

Pe un ton optimism, sa speram ca lucrurile vor prinde viata in urmatoarele zile si absolventii de liceu isi vor regasi entuziasmul, umpland din nou holurile facultatilor ca in anii trecuti.

Fie pentru ca in aceasta perioada, majoritatea facultatilor de traditie organizeaza concurs de admitere, fie pentru ca taxele la stat pot fi uneori mai mari decat la particular, cert este ca deocamdata se mentine o stare de amorteala. Ramane sa tragem concluziile la finalul intregului proces.

Georgiana VOICU - Editor Studentie.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Inscrierea  FACULTATE  ASTEPTARI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!