Iti faci singura manichiura? Evita aceste 7 greseli!

0 stele

807 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Iti faci singura manichiura? Evita aceste 7 greseli!

Sa-ti faci singura manichiura poate parea banal, dar vei fi surprinsa sa afli ca lucrurile nu sunt nici pe departe asa. Vezi mai jos cateva dintre greselile pe care risti sa le faci:

Nu folosesti o baza

Multe femei sunt convinse ca un strat folosit ca baza pentru unghii nu este absolut necesar. Manichiuristii profesionisti spun clar ca, din contra, este mai mult decat necesar. Unghia are o serie de uleiuri care impiedica oja sa adere asa cum trebuie si de aceea e necesar sa fie „sigilata” cu acest strat de baza.

Tai cuticulele

Indepartarea cuticulelor cu forfecuta este un pericol pentru sanatate intrucat realizezi practic o rana deschisa cu un potential mare de infectare. Specialistii recomanda impingerea cuticulelor spre baza unghiei, o data pe saptamana.

Folosesti betisoare de urechi pentru a corecta greselile

E foarte usor ca firicelele de bumbac de pe aceste betisoare sa se prinda in oja inca neuscata si sa iti ruineze toata manichiura. Betisoarele de urechi sunt doar pentru urechi si nimic altceva. In schimb, poti folosi o perie veche de machiaj pe care sa o inmoi in diluant si sa iti faci treaba cu ea.

Aplici oja in strat gros

Un strat gros de oja este inceputul sfarsitului pentru manichiura ta. Aplicand oja in cantitate mare exista riscul ca aceasta sa se usuce mai greu, sa prinda bule de aer astfel incat sa strice tot. Cel mai bine e sa aplici doua, trei straturi subtiri de lac.

Scuturi sticla de oja

Si pentru ca vorbeam de bule de aer, o tentatie este sa scuturi sticla cu oja. Vopseaua de unghii se va amesteca cu aerul din interior formand mici bule care sunt un dusman al manichiurii. Daca vrei sa amesteci oja este suficient sa o rostogolesti de cateva ori in palme.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!