Iubeste si fa ce vrei - o poveste spusa de Pasti

0 stele

1287 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  6 apr 2012

Iubeste si fa ce vrei - o poveste spusa de Pasti

De Pasti, ofera aproapelui tau cel mai de pret dar  al marturisirii crestine - iubirea de aproapele!


Astazi iti voi spune o poveste cu intamplari miraculoase si bucurii neinchipuite, dar si cu cele mai crude patimiri si martirii prin care fiinta omeneasca a putut trece de-a lungul veacurilor. O poveste care, ascultata pana la capat, iti poate deschide nenumarate porti catre aproapele tau, seamanul tau, catre tine insuti.
Draga cititorule, asculta cu luare aminte cele zece povesti (s)puse la pachet.


Pachet 1: Pecetea tainelor

Partea I-a: In care Sfintii Parinti ne impartasesc din intelepciunea dreptei credinte

Au existat in vechime niste oameni a caror abnegatie pentru cauza cea dreapta, a caror credinta in adevarul tainelor crestine si al caror cumpanire in fata incercarilor vietii i-au facut sa nu-si plece fruntea in fata lumii, catand neincetat catre cele inalte. Si au capatat acestia mai apoi chemarea de Sfinti. Iar numele lor a fost Grigore de Nyssa, Ioan Damaschin, Grigorie de Nazianz, Maxim Marturisitorul, Pamfil din Cezareea. intelepciunea lor, lasata noua, o puteti afla din cartile din aceasta prima parte a povestii noastre. 

Cuvantari teologice  (Cinci cuvantari despre Dumnezeu)         
Despre suflet si inviere
Apologia lui Origen  
Capete gnostice   
Despre bine si rau  
Vietile episcopilor Romei

Pachet 2: Harul balantei

Partea a II-a: In care se arata cum carmuitorii lumii sunt, si ei, supusi greselii

Unii dintre carmuitorii, pontifii si fauritorii de legi pamantesti, in ciuda rangului lor, care le cerea sa imparta binele si dreptatea, au ramas in istorie tocmai prin faradelegile si pacatele lor. intrucat i-au batjocorit, schingiuit si chiar omorat pe profeti si pe apostoli, pe sfinti si pe martiri, pe propovaduitorii dreptei invataturi, au ramas in constiinta neamurilor ca asupritori ai celor care, depasindu-si conditia umana, au aspirat prin fapta si invatatura lor la cele ceresti. Cartile din partea a II-a a povestii noastre se constituie in adevarate cronici ale aceste perioada dramatice.

Procesul lui Iisus
Pilat din Pont  
Procesul lui Pavel, apostolul neamurilor
Sfantul si cultul sfintilor  

Pachet 3: Firul luminii in lume

Partea a III-a: Faptele crestine din vechimea indepartata nu au ramas fara ecou in zilele noastre

Si ajungand in al douazecilea veac de la Inaltarea Fiului Omului, aflam tot din carti cum doctrinele crestine s-au transmis de-atunci si pana astazi din gura-n gura, din carte in carte, dintr-o limba in alta, imbogatind la nesfarsit corola de minuni a culturii si civilizatiei apusene. Despre acestea este vorba in cele trei opuri scrise acum, despre intamplarile de ieri, pentru intelegerea de maine.

Doctrina vietii de apoi  
Istoria dogmei    
Septuaginta 

Pachet 4: Armonia roditoare - rodnicia armoniei


Partea a IV-a: In care dam peste franturi disparate ale uneia si aceleiasi istorisiri inaugurale

Lipsesc mai multe file acoperite de colbul vremii din cronica acelor evuri de demult, dar ceea ce s-a descoperit intre timp reuseste sa refaca puzzle-ul pana acum incomplet al tainei inceputului. Din ele razbat franturi de intamplari uimitoare, iar dezlegarea lor aduce cu sine si mai multa taina, dar si mai putina frica. Chiar daca povestitorul a lasat multe lucruri ascunse intre filele sale,  la fel de adevarat este si ca ascultatorul le intelege, poate, fara s-o stie, trecand prin aceasta parte a IV-a a istoriei noastre.   

Cartea lui Adam si a Evei   
Diatessaron (Armonia celor patru Evanghelii)    
Evanghelia lui Nicodim
Faptele Apostolului Toma   

Pachet 5: Neclintirea credintei

Partea a V-a: in care patimirile se arata traite aievea, de martiri si martire, intru dreapta credinta

Si tot intorcandu-ne in vechime, ajungem si la acele fiinte pe care acum le privim cu adoratie, dar si cu inima cutremurata de mila si compasiune. Sunt cei care au murit in chinuri de neinchipuit, infaptuind prin moartea lor ceea ce statea scris in cuvant si slabind prin forta martiriul lor maleficele puteri vazute si nevazute.

Martiriul sfintilor apostoli Petru si Pavel 
Martire pentru Hristos   
Patimirile sfintilor martiri   
Pastorul lui Herma    

Pachet 6: Manuscrisul regasit

Partea a VI-a: Unde ne intalnim cu „oamenii cunoasterii” si „fiii luminii”

Acestia s-au numit Enoh, Ioan Botezatorul, Toma, Filip si Maria, si fiecare a „cuvantat” catre noi, lasandu-ne cate o carte din care sa aflam adevarul despre esenta lumii si despre cunoastere, despre eonii ce au trecut si lumea ce va sa vina, iar acestia s-au numit gnostici, adica stiutori ai lucrurilor tainice. Cea de-a VI-a parte a povestii noastre este dedicata lor.

Cartea lui Enoh  
Evangheliile gnostice
Cartea lui Ioan Botezatorul 
Imnuri Gnostice 
Manuscrisele de la Marea Moarta

Pachet 7: Tulburarea inceputurilor

Partea a VII-a: In care ne indreptam, inca o data, gandul spre vremile trecute

Epoca tulbure pe care o traim ne indeamna sa privim spre inceputurile dintai, la vremea ereziilor si a gnozelor, care nici astazi nu dau pace cugetului. Tesute in jurul acelorasi teme ale reflectiei crestine, acestea au ajuns pana la noi in forme variate si fascinante prin intelesurile pe care le reveleaza. Apoi ne oprim o clipa asupra bisericii primare si a crestinilor platonicieni din Alexandria, patrunzand astfel in ce-a de-a VII-a parte a neverosimilei noastre povestiri care totusi s-a intamplat.

Biserica si gnoza   
Crestinii platonicieni din Alexandria   
Ereziile gnostice din primele doua secole   
Legenda Antihristului    

Pachet 8: Bucuria marturisirii

Partea a VIII-a: In care bucuria devine fata lui Dumnezeu in om

Ajunsi in zilele noastre, ne apropiem tot mai mult de noi insine si de aproapele nostru, privim la el cu bucurie si atunci simtim ca bucuria aceasta este de esenta divina, ca numai semenul ne poate face sa-L vedem pe Dumnezeu in om, in sufletul acestuia. Simtim ca mediul divin este cel ce pune pavaza in calea cutremurarii temeliilor, caci in El se gasesc toate temeiurile credintei noastre. Un moment de reculegere, de prezenta si de intalnire autentica ni se propune in partea a VIII-a a povestii noastre.

Bucuria - Fata lui Dumnezeu in om 
Cutremurarea temeliilor    
Mediul divin   
Temeiurile credintei crestine  

Pachet 9: Valul credintei

Partea a IX-a: In care ne coboram mintea in lumea Noului Testament

Iar dupa ce am contemplat efigia divina in chipul aproapelui, invaluiti in bucurie si deplina intelegere, ne intoarcem privirea catre veacurile Testamentului celui Nou, ca sa aflam si acolo misterul inceputurilor dinspre care am purces noi pana azi, si sa intelegem puterea cu care rasuna si acum cuvintele gravate acolo. Totul  in cea de-a X-a parte a istorisirii.

Dogmatica bisericii   
Nemurirea sufletului sau invierea mortilor?    
Originea Noului Testament    
Sfantul Pavel

Pachet 10: Zbuciumul cunoasterii – linistea cunoscatorului

Partea a X-a: In care putem intelege cine suntem si pentru ce suntem

Iar dupa ce am ascultat cu luare aminte cele noua parti ale povestii, dupa ce am calatorit prin atatea veacuri si evuri, prin atatea stari si cunoasteri, ne oprim in cele din urma asupra intrebarilor esentiale: Cine suntem noi cu adevarat? De unde venim si incotro ne indreptam? Care este sensul vietii noastre pe pamant?

Ce este omul?
Dinamica credintei    
Cunoasterea lui Dumnezeu

Ar mai fi multe de spus, multe de intrebat si multe de destainuit, dar povestea noastra se poate citi in orice fel: de la inceput pana la capat, de la capat la inceput, sau chiar de la mijloc, ca razele soarelui indreptate in toate directiile. Important este sa avem curajul de a alege.

Pentru mai multe detalii si comenzi on-line va asteptam pe www.edituraherald.ro
Pentru comenzi prin e-mail scrieti-ne la comenzi@edituraherald.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: PACHETE  CARTI  cadouri paste  editura herald 
Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook