Jobul incredibil al acestui tanar. Platit sa stea in pat timp de doua luni

0 stele

573 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  5 ian 2016

Jobul incredibil al acestui tanar. Platit sa stea in pat timp de doua luni

Calatoria spatiala are un impact major asupra organismului uman, motiv pentru care specialistii de la un laborator din Germania au decis sa efectueze un experiment. Astfel, voluntarii care iau parte la teste se angajaza sa petreaca doua luni in pat. Iar pentru asta primesc si bani, scrie bbc.com.

 
In cladirea Envihab, peretii, podeaua si tavanele sunt netede si albe, nu exista nicio fereastra, planta sau tablou, iar usile nu au nici macar clante. Envihab a fost creata pentru ca doctorii, oamenii de stiinta si inginerii sa studieze efectele calatoriei spatiale - impactul izolarii asupra fizicului si psihicului.
 
12 voluntari perfect sanatosi au fost cooptati la un experiment: in numele stiintei, ei sunt platiti sa stea timp de doua luni intinsi in pat, 24 de ore din 24. 
 
Dar sa nu isi imagineze cineva ca e vorba de 60 de zile de vacanta relaxanta. Voluntarii stau pe paturi cu capul inclinat spre podea, iar camerele de luat vederi ii urmaresc constant, in caz ca vor sa se ridice. 
 
Christian este de 40 de zile parte in acest experiment. Poate sa se uite la televizor, are acces la telefon, laptop si internet, insa tot ce face trebuie sa faca din pozitia culcat. Chiar si mersul la toaleta si dusul se fac tot din aceasta pozitie. 
 
Oamenii de stiinta vor sa inteleaga in acest fel efectele imponderabilitatii asupra organismului uman, stiut fiind ca, dupa doar cateva zile in spatiu, muschii si oasele incep sa se deterioreze, iar lichidele corporale se acumuleaza in capul astronautilor.
 
BBC nu precizeaza suma cu care sunt platiti acesti voluntari, insa despre un experiment asemanator efectuat de NASA, voluntarii au fost platiti cu nu mai putin de 13.000 de dolari.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!