Lansarea primului Centru de Studii Japoneze din Romania

0 stele

2212 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 25 aug 2010

Lansarea primului Centru de Studii Japoneze din Romania

Miercuri, 25 august 2010, Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept va gazdui ceremonia de inaugurare a Centrului de Studii Japoneze al Universitatii din Bucuresti, primul de acest tip din Romania.

 

Ceremonia va cuprinde o serie de discursuri, precum si o prezentare a centrului in limba engleza. Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 18.00 si se va bucura de prezenta rectorului Universitatii din Bucuresti, prof. dr. Ioan Panzaru, a ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, si a Ambasadorului Japoniei la Bucuresti, E.S. dl. Natsuo Amemiya.

 

In contextul intensificarii colaborarii internationale in domeniul studiilor japoneze, precum si al cresterii interesului pentru studiile japoneze in general in Romania, Sectia de japoneza a Universitatii din Bucuresti a decis infiintarea Centrului de Studii Japoneze cu scopul promovarii si sprijinirii activitatii de cercetare in acest domeniu.

 

Initiativa infiintarii Centrului de Studii Japoneze al Universitatii din Bucuresti se bucura de sprijinul guvernului japonez, precum si al mai multor fundatii japoneze.

 

Centrul de Studii Japoneze al Universitatii din Bucuresti este primul de acest tip din Romania si in aceasta calitate isi asuma rolul de a diversifica proiectele de cercetare si de a forma tineri cercetatori in domeniul studiilor japoneze, precum si de a facilita schimbul de experienta si afirmarea la nivel mondial prin colaborarea cu prestigioase centre si asociatii de studii japoneze din Japonia si din lume.

 

Cadrele didactice ale sectiei de japoneza participa frecvent la manifestari stiintifice internationale si au publicat o serie de manuale de limba si cultura japoneza, precum si numeroase traduceri din literatura japoneza moderna.

 

Sectia de japoneza a Universitatii din Bucuresti a fost infiintata in anul 1975 ca specializare B, iar din anul 1987 a devenit specializare A. In prezent, sectia are un numar de 180 de studenti si beneficiaza de donatii de carti si aparatura moderna din partea guvernului japonez, precum si de burse pentru studenti si stagii de cercetare pentru masteranzi, doctoranzi si cadre didactice.

 

Sectia de japoneza desfasoara o intensa activitate de colaborare internationala, infratindu-se in ultimii ani cu universitati de prestigiu din Japonia si din Europa cu care deruleaza o serie de proiecte comune, precum si programe de schimburi pentru studenti.

 

Sursa: Unibuc

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Bucuresti  JAPONIA  UNIBUC  Universitatea Bucuresti 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!