Laptop-ul second hand I3 este optiunea potrivita pentru student

0 stele

1355 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Laptop-ul second hand I3 este optiunea potrivita pentru student

 Laptop-urile second hand I3-de ce sa le cumperi?

 

Laptop-urile second hand I3 sunt preferate de studenti, tineri, dar si de catre persoanele cu buget redus. Desi aparent nu exceleaza in caracteristici tehnice, precum cele echipate cu procesor I5 sau I7, acestea se dovedesc a fi o buna investitie in special pentru studenti, care au nevoie de ele pentru a-si nota cursurile sau a le folosi in timp ce calatoresc in drumul spre casa.

 

Ele sunt preferate prin prisma faptului ca procesorul I3 prezinta o serie de avantaje, cum ar fi tehnologia Turbo Boost, care asigura o buna partajare intre accesoriu si placa video, faciliteaza o navigare de success prin majoritatea aplicatiilor conferite de tehnologia de ultima generatie, iar, prin tehnologia Hyper-Threading, se asigura o mai buna duplicare a nucleelor fizice, carora le vor corespunde doua nuclee logice. Acest fapt permite o recunoastere drept quad core de catre sistemul de operare. Nu trebuie, insa, confundat, insa, cu procesoarele I5 si I7, care utilizeaza alte tehnologii mai avansate si ofera un grad de performanta sporit.

 

Diferenta intre laptop-urile cu I3 si cele cu procesoare I5 si I7

 

Din punct de vedere al modului in care au fost gandite, cele 3 componente primare are unui calculator personal de ultima gereneratie au o diferenta vizibila, ceea ce face ca un laptop second hand cu i3 sa functioneze la un nivel inferior fata de surorile sale.

Fata de I3, procesorul I5 este gandit pentru a avea 4 nuclee logice si 4 fire de executie, un element graphic integrat IGP 5000 , o memorie cache de 6 MB si o viteza maxima de clock de 1150 MHz, spre deosebire de predecesorul sau, care nu beneficiaza decat de o viteza de 1100 MHz, ceea ce se traduce printr-o putere mai mare de navigare.

Procesorul I7 este rezervat, in principal celor ce lucreaza foarte mult cu aplicatii avansate de editare video, foto sau programe 3D sau celor pasionati de ultimele jocuri aparute pe piata. Overclocking-ul este, insa, punctul sau vulnerabil, are o viteza de racire de 4.6 MHz, un pic sub ce ofera accesorii aparute anterior.

 

Avantajele alegerii unui laptop la mana a doua mai ieftin 

 

Tinand cont ca laptop-urile second hand cu procesor I3 provin de la companii care le-au mentinut si le-au folosit in conditii dintre cele mai bune, fara a le afecta foarte mult structura de suprafata a acestora, se poate afirma, pe buna dreptate, ca ele reusesc sa multumeasca utlilizatorul care doreste sa navigheze prin aplicatii destul de avasate, datorita puterii sale destul de mare de a le descarca. Sunt mult mai ieftine, comparative cu cele aparute mai recent, ce au la baza tehnologiile quad core si octa core, insa, daca nu esti doresti sa joci frecvent noile gaming-uri sau nu lucrezi pe grafica sau in IT, unde trebuie sa folosesti aplicatii de ultima generatie, magazinele specializate va recomanda sa alegeti varianta mai ieftina si mai putin exploziva.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!