Legenda lui 1 Aprilie - Ziua Pacalelilor

Legenda lui 1 Aprilie - Ziua Pacalelilor 3 15
3 stele

14792 vizualizari  |  5 comentarii

Legenda lui 1 Aprilie - Ziua Pacalelilor

Cu totii stim ca ziua de 1 Aprilie este denumita "Ziua Pacalelilor". In aceasta zi se fac tot felul de farse, pacaleli, glume care au scopul de a amuza si a binedispune atat cel care initiaza farsa, cat si cel care este pacalit. Insa de unde a venit traditia acestor farse de 1 Aprilie?

 

Originea Zilei Pacalelilor are legatura cu inlocuirea calendarului Iulian cu cel Gregorian in anul 1582. Introducerea noului calendar a fost facuta pe data de 1 ianuarie.


In vechiul calendar, Anul Nou era sarbatorit pe data de 1 aprilie. Astfel, inlocuirea calendarului a iscat confuzii si initial, unii oamenii nu s-au putut adapta schimbarii. Ei inca mai sarbatoreau Anul Nou pe data de 1 aprilie in loc de 1 ianuarie. Acestia au fost numiti "April Fools".


In Franta, o traditie de Ziua Pacalelilor include "poisson d’avril"(pestele lui aprilie). Aceasta consta in atasarea unui peste din hartie pe spatele unei persoane fara ca acesta sa stie. O mica glumita, astazi sotiile fiind cat mai diverse.

 


Ema Nica - editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: 1 aprilie  ziua pacalelilor  calendar popular 
Comentarii

Raspunde-i

imi aduc si acum aminte de acea zi amuzanta a pacalelii.. deja am un pla... va du si voua o idee: scrieti pe o foaie ,, am nevoie la baie!!!'' apoi lipiti-o cu o bucatica de scoci pespatele cuiva si veti vedea ca aveti dreptate; ca acel om are nevoie la baie deoarece face pe el de o gluma asa copioasa...

Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook