LENTILE DE CONTACT SAU CHIRURGIE LASER

LENTILE DE CONTACT SAU CHIRURGIE LASER 5 2
5 stele

5623 vizualizari  |  1 comentariu

Lentilele de contact nu sunt mai sigure decat chirurgia cu LASER

Presupunerile traditionale sustineau ca lentilele de contact sunt mai sigure in corectarea problemelor de vedere decat chirurgia. Acum, la Universitatea de Sanatate si Stiinta din Oregon, facandu-se comparatia intre diferite studii recente, s-a descoperit ca aceasta convingere ar putea sa nu fie adevarata.
William Mathers, profesor la aceasta Universitate, a analizat diferite studii si a observat ca este o sansa mai mare de a suferi inrautatiri ale starii vederii din cauza lentilelor de contact decat din cauza chirurgiei corectoare.
"De mai multe ori pe an, am pacienti care isi pierd vederea ca urmare a complicatiilor survenite dupa purtarea lentilelor de contact si au facut infectii. " spune prof. William Mathers, un chirurg cu o experienta importanta in problemele legate de lentile de contact si fost presedinte al Asociatiei de Oftalmologie si Lentile de Contact. "Nu spun ca lentilele nu sunt bune.Ele sunt mai bune decat au fost. Dar nimeni nu poate sa isi asume afirmatia ca sunt mai sigure."
 Riscurile legate de chirurgia LASER in comparatie cu purtarea lentilelor de contact nu pot fi comparate direct, mai ales deoarece complicatiile cauzate de lentile se acumuleaza in decursul anilor,iar complicatiile operatiei apar imediat dupa interventie.
Datele extrapolate dintr-un studiu arata ca riscul infectarii bacteriale este de 1 la 100 in cazul lentilelor de o zi.Keratita este o infectie care cauzeaza inflamatia corneei, si poate duce la orbire. Purtand lentilele peste noapte sau ingrijirea sau curatarea inadecvata cresc riscurile infectarii. Riscul bacterial s-a modificat putin pentru purtatorii de lentile de contact de-a lungul anilor si este acelasi in toata lumea.

Pierderea vederii cauzata de chirurgia LASER este mai usor de calculat. Mathers a analizat un mare studiu efectuat pe personalul militar care a suferit interventii oftalmologice chirurgicale cu LASER si a observat rezultate similare in studiul efectuat in Centrul de Corectare a Vederii al universitatii din Oregon  .
Un studiu care implica peste 32.000 de membrii ai Fortelor Armate Americane cu interventii LASER publicat in revista Ophthalmology a descoperit un raport de pierdere a vederii de o linie la harta oftalmologica de 1 la 1250, iar o pierdere de 2 sau mai multe linii care ar fi mult mai semnificativa, si mult mai rara, nu a fost descoperita.
Datele de la Centrul Universitatii au aratat ca nu exista cazuri de pierdere a vederii mai mare de 2 linii in 18.000 de interventii de-a lungul a 10 ani.
"Chiar si cu o intretinere perfecta a lentilelor, riscurile infectiei si pierderii vederii inca sunt prezente." spune Mathers. "Rezultatele pe termen lung de la Universitatea din Oregon confirma experienta armatei SUA:Chirurgia cu LASER este sigura, si probabil, mai sigura decat purtarea pe termen lung a lentilelor."
Riscul calculat al orbirii cauzate de lentile de contact si de chirurgia cu LASER este supus unor permanente schimbari. Lentilele de contact permeabile la aer si tehnica avansata a chirurgiei LASER vor ajunge amandoua sa fie mai sigure. Sunt aproximativ 20-25 de milioane de purtatori de lentille in SUA, si aproximativ 1 milion de oameni in SUA au facut operatie cu LASER.

"Datele din aceste studii sugereaza ca intuitia in privinta riscurilor trebuie sa fie reevaluta." declara profesorul W. Mathers.

Articol de Gh.Diana - redactia studentie.ro
 Acest articol poate fi preluat doar cu acordul scris al www.studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CONTACT  Chirurgie  LASER  LENTILE 
Comentarii

Raspunde-i

mda,pooi ce sa zik eu as alege lentilele de contact pana la 18 ani iar de la 18 ani as opta pt.chirurgie!!;D

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!