Liga Studentilor Romani din Strainatate

0 stele

2225 vizualizari  |  2 comentarii  | 24 feb 2009

Liga Studentilor Romani din Strainatate

Cati dintre voi nu s-au interesat de programele de mobilitate, de posibilitatile de a aplica la o universitate de prestigiu din Occident, dar si de modalitatile de finantare a respectivelor programe de studiu?


Gandul de a urma studiile in afara granitelor atrage tot mai multi studenti romani, insa teoria si planurile de pe hartie nu corespund intotdeauna cu realitatea de care se izbesc atunci cand intocmesc procedurile de depunere a dosarului sau, chiar in etapa in care au fost admisi. Barierele de care se izbesc tinerii care vor sa aplice in strainatate sau dimpotriva, vor sa se intoarca in tara dupa absolvire, se dovedesc de mult ori descurajante si consumatoare de energii.


Tocmai urmand acest rationament a luat nastere Liga Studentilor Romani din Strainatate a carei activitate urmareste patru directii principale: "reprezentare, networking, informarea tinerilor romani care doresc sa studize in strainatate si mai ales sprijinirea absolventilor romani care vor sa revina in tara".


Infiintata de trei studenti din SUA (Sebastian Burduja, Harvard University), Marea Britanie (Costin Elefteriu, King`s College London) si Romania (Bogdan Marcu, ASE), LSRS reuneste actualemente membri din peste 30 de tari din intreaga lume.


Actiunea Ligii se distribuie pe mai multe paliere. De pilda, in situatia in care studentii romani din strainatate au nevoie de reprezentare in raport cu universitatea la care isi urmeaza studiile sau cu autoritatile statului respectiv, LSRS ofera consultanta legala pentru rezolvarea problemei sesizand Ambasada, Consulatul Romaniei sau orice organ competent care poate interveni, in functie de situatia creata.


Pe de alta parte, Liga are rolul de a reprezenta interesele si drepturile studentilor si absolventilor romani din strainatate raportat la legislatia statului roman. Din acest punct de vedere, recunoasterea diplomelor obtinute peste granita, indiferent din ce nivel de invatamant au rezultat, reprezinta unul din obiectivele principale ale Ligii. In plus, prin colaborarea cu oficiali guvernamentali romani, se are in vedere sprijinirea studentilor si absolventilor care au urmat cursuri in strainatate, dar care doresc sa revina in tara.


Din acest punct de vedere, LSRS are rolul de a asigura o punte de comunicare intre angajatori si absolventii romani din strainatate. Intrucat, membrii ligii sunt permanent informati in legatura cu oportunitatile de angajare din tara, cei care isi doresc sa gaseasca un job dupa ce se intorc de la studii, au astfel ocazia de a afla despre posibilitatile existente. De cealalta parte si angajatorii au acces la o baza de candidati, educati in conformitate cu cele mai ridicate standarde din lume, care isi arata disponibilitatea de a reveni in tara in eventualitatea in care si-ar gasi o slujba pe masura.


 Activitatea LSRS, in exemple:
Sa presupunem ca esti elev in an terminal si urmaresti sa aplici la un program competitiv axat pe un anumit domeniu. Accesand baza de data LSRS ai ocazia sa identifici studenti si absolventi romani care si-au urmat studiile pe aceeasi ramura, in strainatate. Pasul urmator este sa ii contactezi si, pe baza dialogului cu ei, sa identifici programul potrivit, formalitatile legate de dosarul de aplicare, dar si modul in care sa abordezi acest proces in ansamblul sau( CV, interviu de admitere, cum sa redactezi un eseu convingator).


In eventualitatea in care ai fost declarat admis, contactezi din nou membrii LSRS din orasul in care ai primit aprobarea de studiu, ca sa afli toate informatiile referitoare la cea mai rentabila modalitate de cazare, la pregatirea profesorilor, la modulele de cursuri, la normele sociale si academice etc.


In concluzie, daca pana acum intregul proces de aplicare pentru un program de studiu in strainatate ti se parea deconcertant si foarte confuz, iata ca odata cu infiintarea Ligii Studentilor Romani din Strainatate, travaliul se va simplifica simtitor, intrucat vei avea o intreaga retea de oameni bine pregatiti care iti vor raspunde la intrebari bazandu-se pe propria experienta si nu doar din auzite. Fructificand informatia primita vei avea ocazia de a aborda profesionist procesul de selectie, transformand experienta de student in strainatate intr-o partida cu miza unica: dezvoltarea intelectuala multilaterala. 


Mai multe detalii aici!


Georgiana Voicu - Editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: liga studentilor electronisti  ABSOLVENTI 
Comentarii

Raspunde-i

Castigi bani cu 6 lei..descriere eu am facut 3000.00 de lei in 3 saptamani!!! e randul tau!functioneaza!!!! singurul care functioneaza cu adevarat!!! articolul spunea ca trebuie sa trimiti cate 1.00 leu la fiecare din cele 6 adrese mentionate in articol . apoi sa iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 6-a si sa publici articolul la minim 200 de forum-uri/adrese cu anunturi pe internet sau prin mail la cat mai multe adrese. pur si simplu!! deci am facut infima investitie de 6.00 lei. surpriza!...ghiciti ce s-a petrecut !!! .. intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. eram uluit! m-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! in prima saptamana am primit 37.00 de lei ,la sfarsitul celei de-a doua aveam 109.00 lei , in a treia saptamana stransesem 2547.00 lei ! si banii continua sa vina cu repeziciune. in mod cert a meritat sa cheltui cei 6.00 lei si cele 6 timbre (am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!). sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. in primul rand va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana. cum? pasul 1: iei 6 coli de hartie si scrii pe fiecare din ele : \\\\\"m-am adaugat la lista ta\\\\\\\\\", astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala (cat sa intre in plic). acum iei 6 bancnote de 1.00 leu si pui cate una in fiecare din cele 6 coli (ca sa nu se vada prin plic si sa nu se fure), apoi pui fiecare coala in cate un plic si inchizi plicurile. ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 1.00 leu. acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese:.; ;1) amariei vieritei aurel,str. parcul tineretului,nr.2, bloc turn, etajul 1, apartamentul 2,cod postal 710297, botosani, jud. botosani; ;2) op 6 cp 17 – ploiesti, jud. prahova ;3) suhov valentin str.podgoriilor nr.18b bl.14 sc.a ap.13 et.3 tulcea, jud.tulcea.cod postal 820192;;4) samoila doina str magura nr 6,bloc p6a,sc2,ap34,cod postal 800266,galati,jud galati. 5)curticean monica str.clujului nr.47 arad jud.arad cod 310047.6).petre alexandra elena ,str. Victoriei nr.16 bl 32 sc.a ap.16 cod postal 105600 Campina-Prahova. pasul 2: acum tai din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4,etc...). astfel numarul 6 devine liber : completezi cu numele si adresa ta aceasta pozitie. acum publica anuntul la cit mai multe forum-uri/newsgroup-uri (sunt o groaza), 200 este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga!

Raspunde-i

buna seara am citit cu interes articolul dvs si as dori sa stiu in ce masura ma puteti ajuta cu informatii despre modul de accesarea a unei burse in spania in vederea participarii mele la un master in dreptul european . Mentionez ca sunt absolventa a Universitatii de Drept din Bucuresti , in anul 2008. Va multumesc si astept raspunsul dvs cu interes Monica

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!