Locuri libere in toamna la universitatile de stat

Locuri libere in toamna la universitatile de stat 3 4
3 stele

7107 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 30 aug 2011

Locuri libere in toamna la universitatile de stat

Rezultatele de la bac din vara aceasta au fost cele mai slabe din ultimii 20 de ani. Cei care au promovat examenul de bacalaureat au fost in numar mai mic decat locurile la facultate. Cu toate acestea, unele universitati nu au intampinat niciun fel de inconvenient, ele si-au ocupat toate locurile, atat la buget, cat si la taxa.

Nu toate facultatile s-au numarat printre norocoase. Astfel, unele au ramas cu locuri libere si pentru sesiunea de toamna, care va incepe dupa 1 septembrie. In cadrul Universitatii Bucuresti, au ramas cu locuri libere atat la buget, cat si la taxa Facultatile de Chimie, Fizica, Geologie si Geofizica. Universitatea din Iasi, "Alexandru Ioan Cuza" spera ca abolventii sa isi confirme locul la facultate. Inscrierile pentru sesiunea de admitere va fi aici in perioada 12-15 septembrie.

Universitatea Ovidius din Constanta a ramas si ea cu locuri libere. Doar doua treimi din locurile scoase la concurs au fost ocupate. Din 5.848 de locuri la formele de invatamant cu si fara taxa, au ramas disponibile 2.301. Din acestea, 106 sunt locuri la fara taxa si 1.645 de locuri ramase pentru toamna sunt la forma de invatamant cu taxa. Cele mai multe locuri disponibile sunt la Facultatea de Stiinte Economice - 421. Inscrierea la admitere se va face aici intre 12 si 15 septembrie.

Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca are si ea locuri disponibile pentru sesiunea din toamna (600 de locuri bugetate si peste 5.000 la taxa). Cele mai multe locuri libere ramase la buget sunt la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, 98 de locuri. Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor mai are disponibile locuri doar la taxa, mai exact 556 de locuri. Facultatea de Studii Europene mai are libere 15 locuri la buget si 691 la taxa. Singura specializare din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" care si-a ocupat toate locurile este Facultatea de Drept, unde s-a dat examen scris.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Admitere  Toamna  locuri libere  universitati de stat 
Adauga comentariul tau