Mai multe locuri pentru studentii straini si o posibila marire a taxei de studiu, anunta UMF Targu Mures

0 stele

572 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 13 nov 2013

Mai multe locuri pentru studentii straini si o posibila marire a taxei de studiu, anunta UMF Targu Mures

Concurenta acerba de 3 candidati straini pe un loc inregistrata la admiterea de anul acesta la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures a dus la socilitatea de catre conducere a dublarii numarului de locuri pentru straini.

Rectorul UMF Targu Mures, prof. dr. Leonard Azamfirei, a facut o solicitare catre ARACIS in ceea ce priveste marirea numarului de locuri pentru admiterea de anul viitor, de la 50 la 100, petru programul de medicina in limba engleza. Potrivit adevarul.ro, rectorul a declarat este se afla la finalul negocierilor cu mai multi parteneri din Japonia si ca incepand cu urmatorul an universitar, in cadrul universitatii vor studia si studenti japonezi.

Nu este exclusa nici marirea taxei de scolarizare, insa aceasta nu ii va afecta pe studentii deja inregistrati, acestia ramanand cu actuala taxa de 5000 de euro pe an pana la sfarsitul anilor de studiu.

In acelasi timp, UMF Targu Mures a fost nominalizata la premiul international "Best Regional University" in cadrul summitului "Science and Education", eveniment ce va avea loc la Oxford, in perioada 16-19 decembrie 2013.
 

Autor: Andreea Catan

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!