Mai putine credite pentru absolvirea unui an de facultate

0 stele

2398 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 17 sep 2010

Mai putine credite pentru absolvirea unui an de facultate

Studentii Universitatii "Dunarea de Jos" vor putea sa absolve anii universitari cu mai putine credite decat anul trecut, a hotarat Senatul institutiei de invatamant superior de pe Dunare.

 

Daca pana acum, pentru a trece din anul intai, in anul doi de studiu, studentul avea nevoie de 30 de credite, din anul doi in trei, de 80 de credite si din anul trei, in patru, de 120 de credite, de acum inainte numarul necesar promovarii creste din 30 in 30. 

 

Masura va avea, in opinia studentilor de la Liga Studentilor din Galati (LSG), doua efecte, unul negativ pentru studenti, iar celalalt pozitiv pentru universitate.

 

"Scade calitatea, dar aduce mai multi bani in pusculita universitatii. Practic, studentii nu vor mai fi stimulati sa invete cat mai bine pentru a putea promova. incepem sa ne comparam din ce in ce mai mult cu o universitate privata, care are tot interesul sa-si duca studentii pana in anii terminali, dupa care sa traga de ei din toate pozitiile. Se castiga astfel bani si de la bugetul de stat, dar si de la studenti", a explicat presedintele LSG, Dorin Cotet, potrivit Adevarul Galati. 

 

Rectorul Universitatii "Dunarea de Jos" Viorel Manzu se apara argumentand: "Calitatea cunostintelor acumulate nu are nicio legatura cu aceasta hotarare a Senatului, pentru ca un student va finaliza studiile doar dupa obtinerea tuturor creditelor", spune rectorul.

 

Taxa de inmatriculare pentru fiecare an de studiu la Galati

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Credite  GALATI  Examene  dunarea de jos 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!