Marea Britanie, Danemarca si Olanda: Destinatiile de studiu in strainatate cautate de tinerii romani

0 stele

708 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 26 sep 2014

Marea Britanie, Danemarca si Olanda: Destinatiile de studiu in strainatate cautate de tinerii romani

Tot mai multi tineri romani opteaza pentru continuarea studiilor la universitati internationale. Cele mai populare destinatii de studiu sunt tari precum Marea Britanie, Danemarca si, in ultimul timp, Olanda, datorita numarului mare de programe cu predare in limba engleza oferite. Peste 30 de universitati din aceste tari vin la RIUF - Romanian International University Fair pe 4 si 5 octombrie, la Sala Palatului.
 
Numarul celor care aleg continuarea studiilor in strainatate a cunoscut o crestere din ce in ce mai pronuntata in ultimii ani in randul tinerilor romani. Din 2007, cu ajutorul serviciilor de consiliere EDMUNDO si UNIVERSALIO ale Grupului EDUCATIVA, peste 5000 de elevi si studenti romani au fost acceptati la studii in strainatate. RIUF reprezinta contextul perfect in care universitatile internationale pot sa se intalneasca fata in fata cu elevii si studentii romani. In acelasi timp, numarul celor inscrisi la  aceasta editie a RIUF pana acum ne ofera o imagine despre care sunt destinatiile de studiu preferate.
 

Cele mai dorite destinatii de studiu

Prima tara in topul optiunilor pe care le iau in calcul tinerii romani pentru studiile in strainatate ramane in continuare Marea Britanie - 65% dintre cei care s-au inscris la RIUF si-au exprimat interesul si pentru aceasta tara. Pe locul doi, cu un procent de 47%, se afla Danemarca, unde taxele de scolarizare sunt zero, iar pe locul trei este Olanda (42%). Aceste doua tari au cunoscut o crestere fata de 2012, cand se aflau pe locurile patru si cinci, luand astfel locul Germaniei si Statelor Unite. Pe locul patru se afla chiar Romania, pe care 41% dintre respondenti o includ ca varianta pentru continuarea studiilor.

 

Loc

2012

2014

1.

Marea Britanie

Marea Britanie

2.

SUA

Danemarca

3.

Germania, România

Olanda

4.

Danemarca

România

5.

Olanda

SUA

 

Domeniile preferate ale tinerilor romani

In ceea ce priveste domeniile de studiu preferate de tinerii romani, pe primele locuri in 2014 se claseaza programe de Management (35%), Business (27%), Marketing (26%) si stiinte Politice si Relatii Internationale (24%). Programele de studiu axate pe IT si Informatica, dar si de Economie, nu mai prezinta acelasi interes cum o faceau in urma cu doi ani - programele de IT au coborat de pe locul doi pe locul sapte, iar Economia de pe trei pe noua.

 

 

Loc

2012

2014

1.

IT și Informatică

Management

2.

Marketing

Business

3.

Business

Marketing

4.

Economie

Științe Politice și Relații Internaționale

5.

Comunicare&Jurnalism

Limbi străine

 

Targul international de universitati - RIUF

Alegerile elevilor romani se reflecta si in prezenta universitatilor la editia de toamna a RIUF Bucuresti. tarile cu cele mai multe institutii de invatamant superior prezente la targ sunt chiar primele din topul alegerilor tinerilor: Marea Britanie (21), Olanda (9), Danemarca (4). in ceea ce priveste domeniile de studiu, sute de programe de licenta si de master vor putea fi gasite la targ in oferta celor peste 50 de universitati participante.

Alaturi de universitati, targul reuneste si consilieri educationali si de orientare in cariera, asociatii studentesti sau scoli de limbi straine, creand astfel vizitatorilor ocazia perfecta pentru a-si face planurile pe mai departe. inscrierile pentru participarea la targul international RIUF se fac prin completarea unui formular pe www.riuf.ro. Acest lucru le va oferi participantilor oportunitatea de a primi o oferta de studii personalizata, pe baza intereselor selectate.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!