Marinata de peste cu otet

20182 vizualizari  |  1 comentariu

Marinata de peste cu otet

Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu varf sare

 

Mod de preparare: Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea. Se scot, apoi, 2 fileuri, trecand cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada spre cap ca sa se taie toata carnea de pe oase. Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.

 

Toate ingredientele de mai sus - ceapa taiata in felii, apa, otetul, untdelemnul, foaia de dafin, piperul, o lingurita cu varf de sare se pun intr-o olita si se fierb in clocote 5 minute, apoi olita se ia de pe foc. Cand s-a racit, se desarta peste bucatile de peste si se amesteca bine. Se lasa sa se marineze 6-7 zile la rece, apoi pestele se serveste ca fel intai. Se pastreaza in frigider.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: OTET  MARINATA  peste 
Comentarii

Raspunde-i

tare naspa

Adauga comentariul tau

Studentie.ro iti recomanda

Friptura de peste Friptura de peste
 
 
Studentie.ro
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×