Medalie de aur pentru monopostul construit de studentii din Iasi

0 stele

593 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 14 iul 2015

Medalie de aur pentru monopostul construit de studentii din Iasi

Universitatea Tehnica din Iasi are inca un motiv de bucurie: o echipa de studenti din cadrul Facultatii de Mecanica a obtinut medalia de aur in urma participarii la expozitia INVENTICA.

 
Prinde 100 km in doar 3 secunde si poate ajunge la 240 km la ora. Acestea sunt principalele caracteristici cu care se lauda monopostul creat de la zero de cei trei studenti ai Universitatii Tehnice din Iasi. Tinerii au investit pana acum 20.000 de euro si au fost invitati sa participe si la competitii similare in Ungaria, Cehia si Italia. 
 
Pentru intreaga echipa si masina de curse realizata, competitiile urmatoare ar inseamna un pas important, insa vor putea onora invitatiile doar daca vor mai investi inca 14.000 de euro in monopost pe care spera sa-i obtina din sponsorizari. "In mod normal, saptamana viitoare ar fi trebuit sa facem primele teste la masina. Ne lipsesc o serie de piese, elemente si nu putem merge mai departe cu lucrarile," a explicat profesorul Ciprian Ciofu, coordonator, portivit Digi24.ro
 
Andreea Catan
Foto: 7est.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!