MESELE TARZII DIN PERIOADA SARBATORILOR NU INGRASA

0 stele

987 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

MESELE TARZII DIN PERIOADA SARBATORILOR NU INGRASA
Un mit la moda in perioada Sarbatorilor este ca exista riscul ca mesele bogate la ceas de seara se concretizeaza in kilograme in plus. Cercetarile recente au aratat ca acest lucru este neadevarat, ingrasarea fiind cauzata de regimul alimentar general.
Potrivit lui Aaron Caroll, de la Scoala de Medicina Indiana, la un numar comparabil de calorii, mesele de seara nu sunt cu nimic mai nocive decat cele din timpul zilei, din punctul de vedere al siluetei, conform Hon News .
Craciunul nu indeamna la suicid
Alte doua mituri legate de Sarbatori au fost desfiintate de cercetatorii americani. Printre acestea, cel legat de cresterea numarului sinuciderilor de Craciun si Revelion si acela legat de hiperactivitatea copiilor care mananca dulciuri.
Mitul legat de cresterea numarului de sinucideri se baza, in principal, pe deprimarea celor care petrec singuri Sarbatorile de Iarna. "Teroretic, predispozitia exista. Vremea este mohorata, frigul nu prea indeamna la iesit din casa, iar celor singuri le dau tarcoale melancolia si tristetea. Si totusi, datele statistice arata ca numarul cel mai mare de sinucideri se inregistreaza in timpul verii", spune dr. Rachel Vreeman, cercetator la Scoala de Medicina Indiana.
In sprijinul acestei afirmatii, Vreeman aduce un studiu desfasurat, timp de 35 de ani, in SUA, conform caruia probabilitatea unei sinucideri in timpul Craciunului, de pilda, este mult mai mica decat pe durata anotimpurilor calde. Rata sinuciderilor este, de asemenea, foarte mica cu ocazia zilelor de nastere.
Sursa: ziare.com


Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: PERIOADA  INGRASA  MESELE 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!