METODA PROFESIONISTA DE A FACE ECONOMII

METODA PROFESIONISTA DE A FACE ECONOMII 5 1
5 stele

4900 vizualizari  |  1 comentariu

METODA PROFESIONISTA DE A FACE ECONOMII

Pentru ca te-ai decis sa faci economii, iti faci tot felul de calcule si te interesezi la cateva banci care sunt dobanzile, taxele si comisioanele practicate de acestea.
Pentru economiile in lei, poti sa alegi constituirea unui depozit pe termene diferite si cu optiuni diverse de incasare a dobanzii.
Poti constitui depozite pe termen de la o luna pana la 24 luni, deci iata care sunt optiunile tale:
1. Daca doresti un venit suplimentar de care sa dispui lunar, poti constitui un depozit in cont la termen cu plata lunara a dobanzii. Ai libertate deplina asupra perioadei: poti deschide acest tip de depozit pe termene de 1, 3, 6, 9 luni, 1 an sau 2 ani. La finele fiecarei luni calendaristice banca calculeaza dobanda cuvenita si o vireaza in contul tau curent.
2. Poti alege varianta de incasare a dobanzii la sfarsitul termenului (3, 6, 9, 12 luni) pe care ai ales sa constitui depozitul. Daca la implinirea perioadei de maturizare a depozitului nu vei solicita lichidarea acestuia, depozitul se prelungeste automat pe acelasi termen pe care a fost constituit initial.
3. Daca vrei sa economisesti pe termen mai lung si sa obtii un profit maxim, poti constitui un depozit in cont la termen, cu capitalizarea dobanzii la scadenta. Aceasta inseamna ca, la implinirea termenului de maturitate, dobanda va fi adaugata automat.
Pentru oricare din aceste depozite poti sa desemnezi imputerniciti care sa efectueze operatiuni in numele tau.
Daca vrei sa economisesti in valuta, poti alege de asemenea depozite cu plata dobanzii la scadenta sau cu capitalizare.
Suma minima cu care poti constitui un astfel de depozit este variabila, in functie de oferta fiecarei banci.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: METODA  ECONOMII  PROFESIONISTA 
Comentarii

Raspunde-i

pai da dar ma intereseasza unele exemple de dobanzi...sunt de acord cu dumneavoastra in legaturea cu bancile, cum k ar varia...adik fiecare banca este cu dobanda ei....este si normal dar mar interesa mai multe detalii, sunt plecat de 4 ani in spania...deci am cam pierdut legatura oarecum cu romania...dar cu toate astea vreau sa fac niste economii pentru viitor...

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!