Metode accelerate de studiu

0 stele

714 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 20 iun 2014

Metode accelerate de studiu

Mai ai inca vreo cateva examene de dat si nu stii cum sa indesi mai multa materie in cap intr-un timp cat mai scurt? Chiar daca ingrasarea porcului in Ajun nu e cea mai grozava idee, studiul intens cu cateva zile inainte de examen s-ar putea sa dea roadele scontate. Iata cum!

 

1. Preda altcuiva lectia invatata

Transforma-te pret de jumatate de ora in profesorul unui coleg, de pilda, si explica-i tot ce ai invatat. Astfel, nu numai ca il vei ajuta si pe el sa priceapa ceva, dar iti vei lamuri si tu neclaritatile - pentru a sti ce mai ai de aprofundat - si iti vei sedimenta mai bine informatia deja acumulata.


2. Pune cat mai multe intrebari

Nu citi mecanic din caietul de notite, foile xeroxate si manualul de studiu. In schimb, straduieste-te sa iti cultivi curiozitatea, punandu-ti intrebari. De ce e asa si nu altfel? Ce inseamna de fapt afirmatia/conceptul X? etc. Astfel, vei deveni treptat tot mai interesat de ceea ce ai de invatat, vei face mai usor conexiuni (creierul tau le adora, apropo!) si vei retine mult mai usor tot ce ai de asimilat pentru examen (plus ca nu vei uita totul a doua zi dupa proba!)


3. Formuleaza explicatii cu propriile cuvinte

O metoda similara predatului de la punctul 1 este si aceea a reformularii materiei cu propriile cuvinte. Asa te asiguri ca nu inveti "papagaliceste" si ca retii cu adevarat materia studiata.


4. Deseneaza, rescrie, reformuleaza

Nu-ti folosi doar memoria verbala cand inveti pentru examene - utilizeaz-o si pe cea vizuala! Rescrie pe cartonase informatiile esentiale, fa desene ilustrative, cu conexiuni felurite, reformuleaza conceptele dificile, din nou, pe hartie etc. Astfel, memoria ta lingvistica, dar si cea vizuala vor fi antrenate si te vor ajuta sa transformi ceva greu de inteles in informatie usor accesibila memoriei tale.


5. Repeta, repeta, repeta

Ai terminat cu o materie si ai trecut la alta? Foarte bine, dar nu uita sa revii la primul curs pentru a-l revizui la o zi distanta, spre exemplu. Astfel, testezi ce ai retinut foarte bine, dar si ce incepe sa iti scape - semn ca nu stapanesti foarte bine informatia in cauza.


Foto: prolearningnews.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!