Monopost construit de studenti romani, calificat pentru etapa din Ungaria a competitiei Forumula Student 2015

0 stele

1077 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 11 aug 2015

Monopost construit de studenti romani, calificat pentru etapa din Ungaria a competitiei Forumula Student 2015

Monopostul construit de studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi ajunge la etapa din Ungaria a competitiei internationale Formula Student. Olimpiada suprema a studentilor pasionati de constructia de masini, Formula Student Ungaria va avea loc la Gyor intre 20 si 23 august 2015.

CENIT, liderul solutiilor integrate de software si consultanta pentru procese operationale in domeniul Product Lifecycle Management, sprijina logistic si cu asistenta tehnica echipa T.U. Iasi Racing in vederea constructiei prototipului de concurs, sustinand astfel participarea echipei la competitia din Ungaria.

Monopost mai rapid decat Ferrari, Quatro Porte sau Porche 911 GTS

Echipa T.U. Iasi Racing, formata din 11 studenti si doi profesori coordonatori ai Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, a creat un monopost care atinge suta de kilometri in doar 4,3 secunde. Proiectat, tehnologizat si asamblat in intregime prin forte proprii, conform cerintelor Fromula Student, vehiculul de 297 de kg este echipat cu un motor de 599 cmc, care il face mai rapid decat Ferrari, Maseratti Quatro Porte sau Porche 911 GTS.

„Participarea la etapa din Ungaria a concursului Formula Student este o reala oportunitate pentru noi sa aplicam tehnologii si materiale noi si sa demonstram ca teoria noastra poate fi transformata in ceva practic. Cu aceasta ocazie, dorim sa demonstram ca ideile si performantele noastre se bazeaza pe bune cunostinte teoretice si practice” declara Ciprian Ciofu, Profesor Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, potrivit unui comunicat de presa remis Studentie.ro.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!