Noua cultura vestimentara la Gala absolventilor UNAB 2014

0 stele

687 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  4 iul 2014

Noua cultura vestimentara la Gala absolventilor UNAB 2014

Gala Absolventilor 2014 a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti s-a desfasurat anul acesta sub forma unui eveniment demn de absolventii acestei institutii. Gala a avut loc in gradina interioara a atelierelor din Calea Grivitei nr. 28 si s-a inscris in seria de evenimente dedicate aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Scolii de Arte romanesti. Punctul culminant al manifestarii a fost prezentarea colectiilor celor 17 masteranzi si 27 de licentiati ai Departamentului de Moda din cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design.

„Din perspectiva celor 150 de ani, ne aflam, probabil, intr-unul dintre cele mai emotionante momente din existenta comunitatii academice artistice ale scolii de Belle Arte din Bucuresti. Acest fapt genereaza o seama de proiecte cu caracter patrimonial si artistic, pe masura traditiei noastre universitare.” a declarat Catalin Balescu, Rector al Universitatii Nationale de Arta Bucuresti.

Seara de gala a debutat cu lansarea celui de-al patrulea volum de studii, intitulat: ”MODA - Viata, Arta, Pasiune”, publicat de Centrul de Cercetare EMI UNAB (Eveniment – Moda – Imagine). 

Noua promotie de licentiati si masteranzi in moda a demonstrat ca este pregatita nu doar sa se lanseze in lumea creatiei vestimentare, ci si sa isi certifice performantele demonstrate deja in domeniu. Printre numele cunoscute, se numara si cel al designerului Lena  Criveanu (master).

Publicul numeros prezent la Gala UNAB 2014 a apreciat  creatiile absolventilor care pot activa in oricare dintre urmatoarele domenii: design de moda, arta costumului, performing, film de moda, etc.

Gala UNAB 2014 a demonstrat, o data in plus, ca Departamentul de Moda al UNAB este locul care da tinerilor deplina libertate de exprimare creatoare si mari sperante de realizare personala, in domeniul vestimentar.

Spectatorii au putut descoperi ca lumea modei inseamna mai mult decat clasicele prezentari pe catwalk. Absolventii au oferit celor prezenti prilejul de a se familiariza si cu alte forme de exprimare artistica sub semnul modei: film, instalatii interactive, expozitii. Toate au fost rezultatul unor variate directii de cercetare si s-au concretizat atat in colectii din materiale reciclabile, produse pret-a-porter, vestimentatie de ceremonie sau sport, costume de scena sau instalatii, cat si clipuri video-fashion.

De-a lungul timpului, Departamentul de Moda UNAB a dat industriei de profil nume valoroase. in ultimii ani s-au evidentiat: Sandra Galan, Alexandra Calafeteanu, Lana Dumitru, Ioana Ciolacu (premiata la Berlin de Stella MC Cartney) sau Alex Tunsu. Acestora li se alatura din 2014 o generatie foarte bine echilibrata valoric.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!