O panza de 15 metri patrati prinde viata sub ochii publicului la 18+ festival

0 stele

292 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

O panza de 15 metri patrati prinde viata sub ochii publicului la 18+ festival

18+ provoaca artistii la un proiect inedit. O panza de aproximativ 15 metri patrati urmeaza sa fie pictata de 15 artisti din toata tara in cele 2 zile ale festivalului, in mijlocul publicului. Astfel, clujenii vor putea urmari intreg procesul de creatie. Lucrarea colaborativa rezultata din acest experiment urmeaza sa fie expusa ulterior evenimentului in mai multe orase ale tarii.

“Una dintre ambitiile festivalului este sa incurajeze interactiunea dintre artisti, oferindu-le spatii creative si instrumentele necesare prin care acestia pot descoperi forme noi de exprimare. Cu siguranta provocarea de a aduce 15 viziuni diferite sa lucreze impreuna la un tot unitar o sa creeze o experienta aparte atat pentru artistii implicati in proiect cat si pentru public” explica organizatorii.

Inscrie-te la proiect!

Artisti din toata tara sunt invitati sa se inscrie la acest proiect. Pentru aceasta, doritorii trebuie sa trimita pana la data de 9 mai (inclusiv) un e-mail la adresa 18plusfestival@gmail.com, atasand cv-ul si portofoliul personal sau detaliile unde pot fi vizualizate lucrarile din portofoliu. Lista finala a artistilor selectati urmeaza sa fie publicata pe site-ul festivalului in data de 11 mai.

Festivalul nu este la prima initiativa de acest gen. In cadrul primei editii a 18+ din 2013 a fost construit un labirint multisenzorial de 600 metri patrati la care au participat peste 30 de tineri artisti, instalatia fiind apoi itinerata in mai multe orase ale tarii, atragand in total aproximativ 20 000 de vizitatori.
Aici vezi un making of al labirintului din editia I: https://www.youtube.com/watch?v=4tOaaolSwVY
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: evenimente cluj-napoca  festival 18+  FESTIVALURI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!