O TREIME DIN ROMANII CARE AU CREDITE SUNT DATORI LA CEL PUTIN DOUA BANCI

0 stele

547 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  2 feb 2009

O TREIME DIN ROMANII CARE AU CREDITE SUNT DATORI LA CEL PUTIN DOUA BANCI
Peste 4,4 milioane de romani s-au imprumutat de la banci pana la sfarsitul anului trecut, dintre acestia 1,5 milioane avand de platit rate pentru cel putin doua credite, potrivit datelor Biroului de Credit.
Din randul celor care au contractat mai mult de un credit s-au remarcat cinci persoane care au de rambursat imprumuturi luate de la nu mai putin de 17 banci, scrie Ziarul Financiar.
Numarul total al creditelor acordate celor 4,4 milioane de romani se ridica la peste 7 milioane. In decembrie, creditul contractat de populatie a ajuns la 99,2 miliarde lei, echivaletul a 25 miliarde euro. Numarul persoanelor care inregistrau restante la plata creditelor era peste 442.000, adica circa 10% din numarul total al celor care au contractat credite.
In noiembrie 2008, restantele populatiei catre bancile comerciale din Romania totalizau aproximativ 262 de milioane de euro, dintre care 75 de milioane de euro au fost stranse numai in intervalul august- noiembrie.
"In luna decembrie vedem o scadere a restantelor populatiei. Totusi, perspectivele sunt pesimiste, avand in vedere deprecierea cursului si cresterea dobanzilor din ultima perioada", comenteaza Serban Epure, directorul general al Biroului de Credit, citat de publicatia financiara.
Sursa: ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Credite  BANCI  PUTIN  DATORI  dacia romanii 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!