Oamenii de stiinta pot identifica acum dragostea adevarataz

0 stele

800 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Oamenii de stiinta pot identifica acum dragostea adevarataz

Oamenii de stiinta sunt de parere ca au deschis calea spre un test care poate spune cu precizie daca cineva este indragostit sau nu. Neurologii sustin ca au descoperit modul in care diferitele emotii ne afecteaza creierul.

Scanand  creierele oamenilor in diferite stadii ale povestii lor de dragoste, oamenii de stiinta sustin ca pot spune acum cum arata dragostea adevarata. De asemenea, cercetatorii au observat care parte a creierului este cea mai activa dupa o despartire: nucleul caudat.
 

Desi multe aspecte ale proaspetei descoperiri mai trebuie cercetate inca, oamenii de stiinta sunt increzatori ca, pe viitor vor putea spune exact ce simte o anumita persoana cu ajutorul unui simplu RMN.
 

Profesorul Xiaochu Zhang de la University of Science and Technology of China, a declarat ca “Studiul nostru scoate la iveala primele dovezi referitoare la modificarile generate in arhitectura de baza a creierului nostru de dragoste si ofera noi lamuriri asupra mecanismelor iubirii romantice.”

 

Cercetatorii au mai spus pe baza concluziilor studiului ca “e posibil, ca, atunci cand cineva se indragosteste, creierul ei sa functioneze diferit in multe tipuri de comportamente, exceptandu-le pe cele legate strict de viata amoroasa a individului. Atunci cand o persoana este indragostita, sunt implicate zone ale creierului responsabile pentru  recompensa, motivatie, emotie si functionarea sociala. Aceste zone diferite ale creierului care semnalizeaza daca o persoana iubeste sau nu “se aprind” sub scanner datorita faptului ca hormoni cheie precum: oxitocina, dopamina si vasopresina, circula intre diferitele parti ale creierului in ritmuri diferite.


In aceste conditii, urmatorul pas al acestei cercetari  va fi realizarea unei harti a creierului care va putea evidentia foarte precis diferitele stadii ale indragostelii experimentate de o persoana.


Foto: marieclaire.fr

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: DRAGOSTE  CREIER  INDRAGOSTIT  OAMENI DE STIINTA  rmn  test  dragoste adevarata  SCAN 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!