Obiceiuri rele de invatat de care trebuie neaparat sa scapi

0 stele

905 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 15 dec 2014

Obiceiuri rele de invatat de care trebuie neaparat sa scapi

Stiu ca acum esti cu gandul numai la vacanta, la mesele intinse de Craciun, la distractie, la intalnirile cu prietenii si familia, insa, imediat dupa Anul Nou, vei intra in priza cu proiectele, evaluarile si sesiunea de examene. Nu ar fi rau sa incerci inca de pe acum sa iti pui in ordine cursurile, bibliografia si notitele ca sa iti fie mai usor in sesiune.

Daca te numeri printre cei care prind informatiile din mers, esti norocos, daca insa ai nevoie de mai multa munca, incearca sa scapi neaparat de obiceiurile rele de invatat. Iata care sunt:

1. Citesti cursul inainte de a fi predat

Ai auzit de atatea ori profesorii spunand la ore sa citesti cursul urmator pentru a-l putea discuta impreuna data viitoare.

Nimic mai gresit! Cercetatorii au descoperit ca este o mare pierdere de timp. Nu este un lucru rau sa iti faci o idee despre ce se va discuta data viitoare la curs, insa sa stai sa inveti in avans in intregime este o activitate fara rost.

2. Inveti cu un coleg studios

Studiul alaturi de un coleg studios te ajuta sa fii mai organizat, mai motivat, insa nu este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci. De ce? Pentru ca de cele mai multe ori, el explica, scrie, citeste, iar tu il asculti.

Una este sa urmaresti pe cineva cum rezolva problemele sau cum schiteaza cursurile si alta este sa iei pixul si foaia in mana si sa le rezolvi singur. Nu uita ca practica este mama invataturii.

3. Iti revizuiesti notitele dupa curs

Trecerea pasiva peste notitele pe care tocmai le-ai luat la curs nu este doar o consumare a timpului, ci este total ineficienta. Cu toate acestea, este recomandata de cei mai multi dintre profesori.

Cel mai bine este sa recapitulezi doar cuvintele cheie ale cursurlui sau sa rezolvi alte probleme asemenatoare cu cele din timpul orei. Repeta acest proces si la 2-3 zile dupa curs.

Andreea Catan
Foto: huffingtonpost.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: STUDENTI  PROFESOR  FACULTATE  OBICEIURI  studiu  sesiune  notite curs 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!