Ocupatii care ii trimit pe tineri direct in somaj

Ocupatii care ii trimit pe tineri direct in somaj 3 1
3 stele

2759 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 16 mar 2011

Ocupatii care ii trimit pe tineri direct in somaj

Pe lista ocupatiilor care lasa cei mai multi tineri fara un loc de munca se numara economistii, contabilii, profesorii, se arata intr-o statistica a Ministerului Muncii.

 

Astfel, cei mai multi tineri sub 25 de ani care se aflau in somaj la inceputul anului 2011 erau pregatiti ca tehnicieni si maistri mecanici (circa 2.100).

 

Pe locurile 2 si 3 in topul ocupatiilor care ii trimit pe tineri in somaj se afla operatorii de echipamente de calcul (1.500) si tehnicienii din energie (1.370)

 

Urmeaza economistii (1.300), specialistii in electronica si telecomunicatii (1.050), tehnicienii in industria alimentara (1.000), lucratorii forestieri (890), contabilii (855), mecanicii auto (770) si profesorii in invatamantul gimnazial si liceal (720).

 

Ingrijorator este si faptul ca mai mult de un sfert dintre absolventii de studii superioare din ultimii cinci ani nu au reusit sa-si gaseasca un job.

 

Rata somajului in randul tinerilor sub 25 de ani este de peste 20% in Romania, iar aproximativ 15% dintre acestia se afla in somaj de lunga durata, adica de cel putin 6 luni.

 

Citeste si:

Intrecere intre roboti la Politehnica Bucuresti

Universitatile se decid in octombrie cum isi aleg rectorii

M. Educatiei va sesiza ANI in problema rector-parlamentar
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: joburi studenti  somaj  tineri  ocupatii 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!