OPERE DE ARTA DIN GUMA DE MESTECAT (FOTO)

0 stele

2200 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

OPERE DE ARTA DIN GUMA DE MESTECAT (FOTO)
Un artist britanic a avut neobisnuita idee de a-si pune in valoare talentul folosind bucatile de guma de mestecat aruncate de trecatori pe asfalt.
Miniaturile lui Ben Wilson sunt foarte apreciate pentru coloritul si maiestria cu care sunt executate, nemaivorbind de umorul si ingeniozitatea de care artistul da dovada.

Wilson petrece uneori chiar si 10 ore pe trotuar, in fata unei bucati de guma bine lipite de asfalt, pentru a definitiva o "opera artistica". Incepe prin a o incalzi, apoi o acopera cu un strat de lac foarte rezistent pe care aplica ulterior vopselele acrilice.
In cei cinci ani in care a practicat neobisnuita arta a "infrumusetarii trotuarelor", Ben Wilson a realizat nu mai putin de 10.000 de "lucrari", atat in Marea Britanie cat si in alte tari europene prin care a calatorit.

"Am inceput cu idei proprii dar am ajuns sa execut si si diferite comenzi. Printre cele mai neobisnuite este cea a unui cunoscut care mi-a cerut sa realizez o 'lucrare'care sa contina celebra propozitie 'Te mariti cu mine?', pe o bucata de guma de mestecat aflata in fata unui magazin de incaltaminte foarte des frecventat de iubita lui. Slava Domnului, aceasta a acceptat neobisnuita cerere in casatorie", povesteste Wilson.

Din pacate, autoritatile britanice nu au dovedit ca au nici simt artistic si nici simt al umorului, artistul fiind retinut anul trecut de Politia londoneza pentru deteriorarea bunurilor publice.
A fost insa gasit nevinovat si eliberat, dupa ce s-a constat ca Wilson nu picta asfaltul in sine ci doar bucatile de guma de mestecat aruncate de trecatorii neglijenti.
Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ARTA  PICTURA  ARTIST  charlie wilson's war 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!