Patru universitati din Marea Britanie ofera admitere pe loc in acelasi timp cu cele mai importante universitati din tara

0 stele

1222 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 24 iun 2015

Patru universitati din Marea Britanie ofera admitere pe loc in acelasi timp cu cele mai importante universitati din tara

In perioada 13-15 iulie, reprezentantii a patru universitati din Marea Britanie vin la Bucuresti pentru a tine interviuri cu admitere pe loc (spot admissions) cu absolventii clasei a XII-a. Interviurile vor avea loc in aceeasi perioada cu inscrierile la universitatile romanesti, oferindu-le astfel tinerilor romani mai multe optiuni pentru viitorul lor academic. Candidatii pot primi o oferta finala, neconditionala, din partea universitatilor si se pot considera viitori studenti internationali, daca au pregatit toate documentele necesare.

 
Coventry University, University of Northampton, University of Greenwich si Anglia Ruskin University sunt universitatile britanice care, anul acesta, fac concurenta universitatilor din Romania prin prezenta lor la Bucuresti in aceeasi perioada cu inscrierile la facultatile din capitala. Pentru a fi siguri ca atrag cei mai buni studenti romani, reprezentantii universitatilor din strainatate sunt pregatiti sa le faca o oferta pe loc tinerilor prezenti la interviuri, in timp ce pentru universitatile romanesti acestia trebuie sa astepte peste o saptamana pentru rezultate. 
 
Pentru proaspetii absolventi de clasa a XII-a, aceasta sesiune de interviuri cu admitere pe loc reprezinta o oportunitate usor accesibila a deveni studenti in Marea Britanie, chiar dupa participarea cu succes la probele de Bacalaureat. Pentru a primi o oferta ferma de a deveni studenti la universitatea aleasa, candidatii au nevoie de un dosar de aplicare care trebuie sa includa: rezultatele de la examenul de la Bacalaureat, formular de aplicare completat, certificat de limba engleza, eseul personal si o scrisoare de recomandare. 
 
Chiar si cei care nu au gata inca toate documentele pot sustine interviul la universitatea dorita. Interviul le poate aduce o oferta conditionala, caz in care vor avea la dispozitie o perioada de timp in care pot aduce restul documentelor necesare pentru acceptul final.
 
Pentru a putea participa la un interviu, cei interesati trebuie sa completeze un scurt formular de inscriere pana la data de 8 iulie. Dupa completarea acestuia, vor fi contactati de un consilier EDMUNDO si vor putea sa lucreze impreuna cu acesta, in mod gratuit, la documentele necesare sustinerii interviului si primirii unei oferte neconditionale. 
 
Larisa Din, consilier EDMUNDO si absolventa a Maastricht University, ne spune: „Studentii romani sunt foarte apreciati in campusurile internationale. Universitatile din Marea Britanie isi doresc aplicanti din Romania si sunt dornice sa participe la aceste sesiuni de interviuri cu admitere pe loc pentru a-i cunoaste pe viitorii lor studenti. Pentru cei de clasa a XII-a care isi doresc sa studieze in strainatate, participarea la un interviu cu universitatea aleasa reprezinta cea mai buna oportunitate in acest moment, dar si cea mai sigura cale spre succes.”
 
Sesiunea de interviuri cu universitatile britanice reprezinta o oportunitate si pentru tinerii din afara Bucurestiului care vor fi prezenti in capitala pentru inscrierile la universitatile din Romania. Astfel, cu un singur drum la Bucuresti, acestia pot sa se inscrie si la o universitate din Romania si pot sa sustina si un interviu cu una dintre cele patru universitati din Marea Britanie, toate in aceeasi zi. Singura diferenta este ca, in urma interviului cu o universitate britanica, pot afla pe loc daca au fost acceptati.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Admitere  marea britanie  universitati UK  admitere pe loc 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!