Persoanele cu trasaturi simetrice sunt egoiste

0 stele

2215 vizualizari  |  1 comentariu

Persoanele cu trasaturi simetrice sunt egoiste

Persoanele care au mostenit trasaturi simetrice, deci un chip frumos, sunt egoiste si deloc dispuse de a colabora cu ceilalti.

 

Cel putin asa sustine cel mai nou studiu elaborat de Universitatea din Edinburgh, care a studiat comportamentul a 292 de oameni maturi cu varste de pana la 83 de ani in functie de calitatile lor fizice. Posesorii unui chip de vis sunt mai putin predispusi sa actioneze in virtutea binelui comun si mai concentrati in a-si satisface propriile nevoi, fara sa tina cont de semenii lor.

Cum s-a desfasurat cercetarea?

Subiectii cercetarii au fost rugati sa-si asume fie rolul de porumbel, adica sa fie dornici de a coopera cu semenii in beneficiul comun, fie postura de soim, in care aveau mai multe de castigat daca restul subiectilor au optat in mai mare masura pentru prima varianta. Oamenii de stiinta au analizat atent calitatile fizice ale acestora si au concluzionat ca cei mai frumosi participanti, adica cei cu trasaturi simetrice, au inclinat balanta catre rolul de soim. Persoanele cu chip asimetric au dezvaluit tendinte mai pronuntate spre o sanatate firava si experiente traumatizante in copilarie.

Frumosi, deci sanatosi?

Cam da, spun oamenii de stiinta. Factori precum malnutritia, boli diverse, expunerea la fumul de tigara si poluarea si-au pus amprenta pe imaginea exterioara si interioara a subiectilor mai putin atractivi. Profesorul in psihologie Ian Deary considera ca simetria faciala este un indicator al stabilitatii in dezvoltarea individului.

 

Cu alte cuvinte, stramosii persoanelor frumoase au transmis generatiilor viitoare gena rezistentei impotriva factorilor externi nocivi, adica abilitatea organismului de a nu se lasa afectat de influentele daunatoare ale mediului. Subiectii cu un aspect fizic placut au o sanatate mai buna si un psihic mai echilibrat, insa prezinta un grad ridicat de egoism si sunt mai putin dispusi sa colaboreze cu ceilalti si sa le ceara ajutorul.

 

Autor: Adelina Dobrin

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: trasaturi  relatie  FRUMUSETE  egoism 
Comentarii

Raspunde-i

toata lumea imi zice ca sunt frumoasa,insa eu nu cred ,dar ceea ce zice aici culmea ca mi se protriveste de minune!:))

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!