Piatra naturala decorativa pentru interior: o varietate de culori

Piatra naturala decorativa pentru interior: o varietate de culori 5 1
5 stele

990 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Piatra naturala decorativa pentru interior: o varietate de culori

Pentru amenajarea garsonierelor și apartamentelor mici, piatra naturală decorativă reprezintă o soluție accesibilă care dă rezultate uimitoare. Prin coloristica lor variată și prin texturile diferite se poate schimba radical atmosfera unei încăperi, aceasta devenind mai veselă, mai plină de vitalitate. Piatra naturală decorativă are avantajul că nu trebuie să placheze integral o încăpere pentru a-și face simțită prezența (ba chiar e indicat să nu se placheze un spațiu cu un singur tip de piatră!).

Un perete sau o porțiune dintr-un perete sunt suficiente! Aici funcția de contrast contează cel mai mult. De aceea, pentru a căpăta dinamism și individualitate, camerele mici (sau holurile) au nevoie de accente cromatice. Iar piatra naturală este un exemplu perfect de material care conține această imensă disponibilitate.

 

În majoritatea cazurilor pentru amenajări interioare se folosesc culori precum crem, alb, negru sau maron, vorbind de travertin, marmura, granit, ardezie sau limestone... În acest context, vom descoperi împreună câteva soluții simple de placări interioare care pot – într-un mod simplu – să înfrumusețe o cameră mică.

 

În primul rând luăm în considerare placajele de ardezie, acestea fiind foarte colorate, cu nuanțe care pleacă de la gri și crem, ajungând până la ruginiu, verde și maroniu.

 

Ardezia Neagră Antracit face notă distinctă atât într-un decor dominant de alb, dar și într-unul colorat variat. Dimensiunea plăcilor (7 x 30 cm) oferă avantajul unui montaj simplu și raplid. Impresionează deopotrivă în spații mici și mari: baie, bucătărie, sufragerie, birou, săli de ședințe...

 

 

Ardezia Multicoloră antichizată (10 x 10 cm) se evidențiază în spații deschise la culoare, în compania travertinului sau marmurei. Un rol mai discret va juca alături de un travertin crem sau de o placare cu gresie neagră. A se avea în vedere că suprafața nu este lucioasă, astfel încât trebuie să luăm ținem cont și de alăturarea finisajelor. Această ardezie multicoloră se potrivește foarte bine în bai, sufragerii, dar și în restaurante și cafenele, fiind foarte rezistentă la umezeală.

 

 

Sandstone Rainbow. Aceste plăci au o textură veselă și relaxantă, în tonuri apropiate de ale lemnului, fapt care justifică asocirea lor cu amenajari dominate de alb și crem. Funcționează excelent în abordări rustice, tradiționale, mediteraneene, înconjurate de obiecte din fier forjat.

 

 

Limestone Panel Sparta. După cum îi spune și numele, ceea ce atrage atenția la acest produs sunt accentele de galben-lămâi, pe fundalul majoritar crem. Intră în combinații armonioase alături de materiale cu tentă maronie (alături de tâmplărie venghe sau lemn natur), în timp ce, asociat cu albul, face o plăcută notă... discordantă. Unul din marile avantaje ale acestui tip de produse este că piesele sale componente vin montate sub forma unor plăci cu dimensiunea de 15 x 60 cm... Deci sunt ușor de montat.

 

 

Travertin Red Cross Cut, antichizat. Există diverse variante de piatră decorativă pentru interior, însă foarte rar se întâlnește acest amestec de tonuri: roz, alb și maroniu. Dacă nu se folosește un intensificator de culoare (substanță specială ușor de găsit), piatrele pot părea cam palide, însă încorporate într-un decor alb, opoziția pe care o va crea într-o cameră se va observa imediat. O placare cu astfel de piatră induce o atmosferă foarte odihnitoare. Travertinul Red Cross Cut poate fi montat în baie, bucătărie, camere de zi, restaurante...

 

 

Mozaic Travertin Mix (Noce/Classic/Yellow), scapițat. Mozaicurile printre produsele care garantează diversitatea cromatică într-o amenajare interioară. Cele mai multe sunt formate din două tipuri de piatră naturală, acesta mix de travertinuri fiind un exemplu destul de rar: o combinație de trei pietre. Spectacolul culorilor este accentuat de înălțimea variată a elementelor componente, de unde și senzația de 3D a placării. Cu acest tip de mozaic se pot pot acoperi stâlpi interiori, o suprafață restrânsă de pe peretele din dreptul biroului, pereți din sufragerii, săli de așteptare...

 

Toate aceste materiale cu varietatea lor de culori și cu rezistența specifică pietrelor naturale se pot utiliza și în spații exterioare, semiacoperite. Când veți ajunge la amenajarea grădinii pentru vară, să știți că exuberanța cromatică, blândețea și relaxarea transmise de piatra naturală se pot folosi nu doar în interior, ci se armonizează perfect și într-un cadru exterior, în apropierea unei vegetații mai mult sau mai puțin luxuriante. 

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau