Pot sa ma transfer de la o universitate la alta?

Pot sa ma transfer de la o universitate la alta? 3 5
3 stele

23381 vizualizari  |  4 comentarii

Pot sa ma transfer de la  o universitate la alta?

1. In cadrul Universitatii bucuresti toate facultatile sunt obligate sa suporte si cealalta jumatate a pretului abonamentului de ratb pt studentii la stat?


Conform Regulamentului privind activitatea profesionala a studentilor Universitatii Bucuresti, acestia trebuie sa beneficieze de tarif redus cu 50%, conform legislatiei in vigoare, pentru transportul local in comun de suprafata si subteran, precum si pentru transportul intern auto, feroviar si naval, in timpul anului calendaristic.


Pentru siguranta ta, mergi la avizierul facultatii pe care o urmezi si cauta Regulamentul. Ar trebui sa fie afisat. In caz contrar, incearca la secretariatul facultatii. Daca nu primesti raspuns, adreseaza-te membrilor asocietiilor studentesti din facultate si sugereaza-le sa ridice aceasta problema in cadrul sedintelor cu membrii din conducere.
Consulta pe larg Regulamentului privind activitatea profesionala a studentilor Universitatii Bucuresti.
Succes!

2. Este bine sa lucrezi sa fii si la facultate, la serviciu 8 ore, la facultate in resul timpului. O prima impresie despre aspectul asta, dupa care putem dezvolta. (nick de la valcea)

Draga Nick, sunt una dintre multele persoane care lucreaza din timpul facultatii, mai precis anul 2. De obicei tinerii care ajung sa lucreze din timpul facultatii au doua motive:
1. finante
2. experienta


Indiferent de motiv, iti recomand sincer sa amani cat mai mult lansarea ta in campul muncii. Chiar daca unele cursuri sunt plictisitoare, poate unii profesori te-au dezamagit, poate colegii, nu rata acesti ani. Este imposibil sa nu gasesti, in toata oferta de cursuri a facultatii, cateva materii care sa-ti suscite interesul. Dedica-te lor, fa performanta. Gandeste-te din timp la o tema pentru lucrarea de licenta si, mai ales, redacteaz-o tu. De ce iti spun lucrurile acestea? Pentru ca iti vor creste stima de sine si cu siguranta iti vor folosi la anagajare. Poate te poti baza pe experienta, dar o tema de licenta, cunostinte solide dintr-un domeniu mai deosebit, o materie deosebita pot sa echivaleze experienta in ochii angajatorului.


De ce sa nu muncesti din timpul facultatii? Pentru ca este extrem de obositor. Responsabilitatile si nereusitele la locul de munca te marcheaza mai profund, devii prea devreme morocanos si rutinat. Nu vreau sa ajungi in momentul in care termini facultatea fara sa-i simti farmecul, sa-i traiesti intensitatea. Ai suficient timp pentru griji, probleme si responsabilitati.


Daca iti doresti neaparat experienta profesionala inainte sa termini facultatea, incearca sa te inscri intr-o asociatie studenteasca. Aici, pe langa proiecte originale si deosebite pe care le contruiti voi, ai ocazia sa cunosti profesionisti  din multe domenii, ai ocazia sa te faci remarcat, sa fii invitat pentru stagii de practica. Si daca tot a venit vorba de stagii de internship, sunt o multime de firma de renume care ofera astfel de ocazii pentru studenti. Poti sa incerci singurel, cu CV-ul in mana si inarmat cu mult optimism, mergi la departamentele de relatii cu publicul sau resurse umane ale companiilor si spune-le direct ce-ti doresti. S-ar putea sa fii solicitat sa expediezi corespondenta, salivrezi cafea si gogosi, sau alte activitati nesemnificative. Cu toate astea, nimeni nu te impiedica sa-i stresezi cu intrebari, sa-i urmaresti, sa-ti iei notite.


Daca te astepti ca profesorii sa fie intelegatori pentru faptul ca lucrezi, mai gandeste-te o data. Nici pentru el nu e tocmai bine sa tina curs intr-o sala cu 7 oameni. S-ar putea sa intarzii uneori sua mai des, nu astepta intelegere. Poate ai ghinionul ca nici superiorii de la job sa nu fie foarte indulgenti. In plus, stii ca, in general, fiecare profesor solicita un numar minim de prezente la seminarii/cursuri. Din proprie experienta iti spun ca asa minime, n-o sa reusesti intotdeauna sa le faci. O sa te invoiesti de la serviciu, dar va trebui sa recuperezi si, iata-te pe tine lucrand nu 8 ore, ci 12 intr-o zi, sau 5 ore la munca si 4 la scoala. E greu si mai greu este sa faci performanta la amandoua.
Incearca un job part-time, poate ai noroc si descoperi ceva cu program flexibil. Inteaba daca ai posibilitatea sa lucrezi de acasa sau sambata.
Evident, depinde de tine ce-ti doresti de la viata. Nu te invata nimeni in facultate secretele reusitei la un job, le descoperi tu, in functie de personalitatea si cunostintele tale. Incearca sa aplici, sa modelezi, sa adaptezi tot ce inveti, citeste mult, chiar daca ti se pare neinteresant. Cultura generala nu a facut rau nimanui niciodata, din contra. Si, mai ales, nu-ti pierde pofta de a invata, de a trai activ, nu te lsa doborat de esecuri si oameni malitiosi si materialisti.
Succes!

3. Pot sa ma transfer de la o univesitate la alta, cu acelasi profil dar in alt judet?
Da. De obicei fiecare facultate/universitate are un regulament propriu privind transferul la o alta institutie de invatatmant. Exista un formular de transfer, care iti solicita, printre altele, motivele pentru care iti doresti acest lucru.
Mergi la secretariatul facultatii si solicita regulamentul de tranfer si detalii despre cum se face procesul. Va trebui probabil, la institutia la care te transferi sa fie nevoie sa dai niste diferente, sa-ti echivalezi credite. Cel mai bine este sa mergi la ambele sa te interesezi care sunt conditiile.
Succes!

4.De unde cumpar carti de drept?
Daca facultatea la care studiezi nu are o editura proprie sau macar una cu care colaboreaza, solicita profesorului tau atat bibliografie, cat si recomandari.
Asta pentru a avea o idee carei edituri trebuie sa te adresezi. Majoritatea editurilor si-au dezvoltat un serviciu de vanzari online sau prin posta/curier. De asemenea, fiecare librarie are un raion dedicat dreptului. Poti sa incerci la anticariate si chiar la biblioteca facultatii.

Vezi si alte solutii si raspunsuri  pentru problemele studentilor!

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Universitate 
Comentarii

Raspunde-i

Salut, invat la Facultatea Inginerie si Management in Constructia de Masini, anul 1, or. Chisinau, vreau sa fac transfer la acelasi profil in Cluj sau Bucuresti. Mesi.

Raspunde-i

salut sunt alex si sunt la facultatea de alimentatie si turism brasov sectia de mecanica pot sa ma transfer la galati pe acelasi profil de mecanica din mom ce sunt anul 2 trec acuma in 3 ? adik sa fac anul 3 si 4 la galati posibil?

Raspunde-i

Salut am si eu o intrebare, as putea sa fac transfer de la Facultatea de Medicina la Facultatea de Drept Sibiu in sem. 2 daca e posibil? si la distanta?

Raspunde-i

Salut am si eu o intrebare, as putea sa fac transfer de la Facultatea de Medicina la Facultatea de Drept Sibiu in sem. 2 daca e posibil? si la distanta?

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

Taxe fictive la cazare la Iasi Taxe fictive la cazare la Iasi