Prezervativele care-si schimba culoarea la bolile cu transmitere sexuala

Prezervativele care-si schimba culoarea la bolile cu transmitere sexuala 5 1
5 stele

2409 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Prezervativele care-si schimba culoarea la bolile cu transmitere sexuala

TeenTech Award, unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul stiintei si ingineriei, organizat in Marea Britanie, are parte an de an peste 400 de concurenti creativi, cu idei inovatoare, numai bune de pus in practica. Castigatorii de anul acesta au inventat prezervativul care se coloreaza cand intra in contact cu infectiile transmisibile sexual.

Un grup de trei adolescenti din Londra, elevi la Academia Isaac Newton, s-a gandit cum sa ajute tinerii sa descopere daca sufera de boli cu transmitere sexuala. Astfel ca, Muaz Nawaz, in varsta de 13 ani, Daanyaal Ali si Chirag Shah, ambii de 14 ani, au prezentat in cadrul evenimentului, conceptul prezervativului care isi schimba culoarea la contactul cu orice fel de BTS.

Cu totii stim ca latexul este prevazut cu mai multe straturi de anticorpi, de tipuri diferite pentru fiecare boala cu transmitere sexuala in parte. Asa ca, atunci cand contacteaza o bacterie pe oricare din parti, anticorpii reactioneaza si isi schimba culoarea. Fiecare BTS este semnalata prin alta culoare, astfel poti sa stii exact de ce suferi tu sau partenerul/a. Acest lucru nu inseamna un stres in plus in dormitor privind reactia prezervativului. Prin aceasta actiune, se incearca incurajarea folosirii prezervativului in general, pentru prevenirea transmiterii bolilor sexuale.

Ideea geniala nu le-a adus baietilor doar cel mai mare premiu in categoria Future of Health, ci si 1.000 de lire si o invitatie la Palatul Buckingham. Pentru moment, produsul este la nivel de concept, insa un producator important deja si-a manifestat interesul pentru produsul celor trei elevi ai Academiei Isaac Newton, mentionand ca exista tehnologie pentru a transforma ideea geniala in realitate.

Andreea Catan
Foto: sfexaminer.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!