Profita de obiceiurile 'rele' de invatat!

0 stele

1577 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 22 nov 2010

Profita de obiceiurile 'rele' de invatat!

Daca tot au inceput sa ne bantuie partialele si proiectele trebuie, incet-incet, finalizate, ideal ar fi sa gasim o metoda prin care sa reusim sa le ducem pe toate la bun sfarsit cu note mari (maxime, eventual!) si fara prea multe batai de cap. Obiceiuri rele avem cu totii, cand vine vorba de invatat – lipsa de chef si energie, lene, etc. Cum facem, totusi, sa profitam de ele?

De-a lungul timpului, am citit tot felul de sfaturi care mai de care mai inteligente de motivare atunci cand trebuie sa inveti si nu ai chef, metode de invatat rapid, metode de alungare a somnului la ora 2 dimineata cand tu ai examen la 8, etc. Multe dintre acestea ne-au trecut pe langa ureche, tocmai pentru ca nu ne caracterizeaza si punerea lor in practica ar necesita mult prea mult efort care, din nou, nu ne sta in fire.

Pentru ca lucrurile sa nu devina foarte disperate in timpul semestrului, in presesiune ori in sesiune, putem invata sa profitam de obiceiurile noastre 'rele'. Iata cum:

1. Notite peste tot

Cei mai multi dintre noi suntem foarte imprastiati si avem cursurile aruncate in zece mii de colturi, cotloane, sertare si sertarase, de nu mai stim nici noi de unde sa le luam. S-ar cam spune ca ne place haosul, in acest caz! Drept urmare, daca asa stau lucrurile, putem sa cream un haos si mai mare, incepand sa presaram prin toata camera bilete cu concepte si definitii pe care le avem de memorat.

S-ar putea sa le ignoram intr-o prima faza, dar, daca sunt suficient de multe si de vizibile, ne vor atrage oricum atentia. Partea mai proasta este ca, inainte de a le intocmi, va trebui sa dam peste cursurile originale, aruncate undeva prin camera. Sau, mai simplu, sa le xeroxam de la colegii mai ordonati.

2. Mancat frecvent

Atunci cand avem ceva important de facut pentru facultate - proiect, tema, studiu pentru examen – avem tendinta de a ne apuca de orice altceva, mai putin de ceea ce trebuie sa facem, de fapt. Printre activitatile de „distragere” se numara si mancatul. Pentru ca in mod cert acest obicei 'rau' ne face o teribila placere, l-am putea combina cu invatatul.

Ce-i drept, risca sa nu mai fie atat de placut, o data ce rontaim popcorn cu cartea de lingvistica in brate sau cu caietul plin de formule matematice, dornice de a fi descifrate. Cu toate acestea, cu singuranta studiul va fi mai putin enervant, o data ce ne vom putea concentra atentia si asupra delicateselor pe care le bagam in gura.

3. Socializare intensa

Tot la capitolul 'obiceiuri rele', menite sa ne distraga de la activitatile importantissime din sesiune, presesiune sau din timpul semestrului, se incadreaza si cheful intens de socializare. Nu-i asa ca si voi aveti chef sa iesiti in cluburi, sa pierdeti vremea prin puburi sau doar sa sporovaiti pe o banca in parc 'ca fetele' atunci cand aveti de invatat? Ei bine, se pare ca si acest obicei prost isi are leac: teoretic, am putea invata in timp ce stam la o sueta cu amicii. Atat timp cat si acestia au de invatat pentru acelasi examen si sunt dispusi sa transforme o iesire la cafea intr-o sesiune de studiu.

 

Citeste si:

Succes in sesiune: Studiu sau noroc?

Cum sa adormi cand esti stresat in facultate

Laptop vs. foi: Pe ce iti iei notite in facultate?


Dana Saporan - editor Studentie.ro 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: EXAMEN  Invatat  OBICEIURI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!