PROFITUL BRD A SPORIT CU 23% IN SEMESTRUL I, SUB ASTEPTARI

0 stele

425 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 11 aug 2008

PROFITUL BRD A SPORIT CU 23% IN SEMESTRUL I, SUB ASTEPTARI
BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active, a raportat in primul semestru un profit net de 515 milioane lei (140,3 milioane euro). Desi castigul realizat de BRD este cel mai mare din istoria institutiei, acesta se cifreaza sub asteptarile pietei.
Analistii au vehiculat o crestere a profitlui cu 35%, pana la nivelul mediu de 563 milioane lei.
Volumul creditelor acordate de BRD SocGen in primul semestru al acestui an a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada din 2007. Creditele pentru populatie au sporit cu 43%, iar cele acordate companiilor - cu 37%.
In acelasi timp, valoarea depozitele s-a majorat cu 41% fata de luna similara a anului precedent, potrivit unui comunicat al institutiei.
Profitul brut din exploatare a crescut cu 30% fata de primul semestru din 2007, peste 770 milioane lei (209,7 milioane euro).
La sfarsitul lunii iunie, totalul activelor bancii se cifrau la aproximativ 12 miliarde euro, in crestere de la 9,83 miliarde euro, cat vaorau in urma cu un an.
"Prima jumatate a anului 2008 a fost caracterizata de conditii de piata dificile si de o concurenta in crestere. BRD s-a adaptat la acest context, desfasurand actiuni comerciale adecvate si continuand in acelasi timp implementarea proiectelor strategice legate de optimizarea instrumentelor informatice si de dezvoltarea canalelor de distributie", a subliniat Patrick Gelin, presedintele - director general al BRD - Groupe Societe Generale.
BRD SocGen avea, la sfarsitul lunii iunie 2008, peste 2,5 milioane de clienti activi din randul populatiei. BRD a emis peste 2,2 milioane de carduri si opereaza o retea de 1.360 bancomate (ATM-uri) si 14.900 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS-uri).]
Sursa: Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: BRD  PROFITUL  ASTEPTARI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!