Programe si servicii bancare pentru studenti

0 stele

1059 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  4 apr 2013

Programe si servicii bancare pentru studenti

Daca vrei sa urmezi o facultate in strainatate, insa nu ai posibilitati financiare care sa iti permita acest lucru, bancile ofera credite si au oferte speciale pentru studenti. Fie ca vrei sa studiezi in tara sau in afara, fie ca este vorba de invatamant universitar sau preuniversitar, institutiile bancare ofera diverse solutii si credite pentru studentii dornici sa invete. Iata cateva dintre programele si serviciile bancare pe care le pot accesa studentii:


1. Creditul 10

Creditul 10 este o solutie pe care o ofera banca BRD pentru studentii care vor sa isi completeze sumele pe care le au nevoie pentru bursele primite in strainatate. Pentru a obtine acest credit, ai nevoie de actul de identitate si de o adeverinta de la facultate din care sa reiasa faptul ca esti student in ultimii doi ani de studiu la universitate.

Valoarea maxima a creditului pe care il poti accesa este de 13.000 de lei si se poate rambursa in maxim 10 ani. De asemenea, beneficiezi si de o perioada de gratie de 13 luni, in care va trebui sa platesti doar dobanda, comisioanele si prima de asigurare.

Totodata, acest tip de credite pentru studenti ofera si o dobanda preferentiala, care este fixa pe toata durata creditului.


2. Creditul Work and Travel

Printre programele studentesti pe care le ofera BRD se numara si Work and Travel, care este destinat studentilor care vor sa munceasca in Statele Unite ale Americii sau in Europa.

Acest serviciu bancar ofera finantare pentru acoperirea chetuielilor implicate in participarea ta la un program de munca sau studiu un strainatate.


3. Creditul StudentPlus

Un alt tip de credit, oferit tot de BRD, este StudentPlus si poate fi accesat pentru finantarea costurilor aferente studiilor in strainatate.

Cu acest tip de credit, poti obtine suma de 40.000 de lei, cu o perioada maxima de rambursare de 60 de luni si o perioada de gratie de 24 de luni. De asemenea, in functie de universitatea la care ai fost acceptat, poti opta pentru plata integrala a studiilor sau pentru plata un transe.


4. Credit pentru studii la Banca Transilvania

La Banca Transilvania poti obtine un credit de studiu ce ajunge la o valoare maxima de 1.000 de euro si se poate rambursa intr-o perioada de 5 ani.

Sursa foto: upitmedia.ro


Autor: Ana Ionescu

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!