PROTESTE LA UNIVERSITATEA DIN PITESTI

0 stele

1200 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

PROTESTE LA UNIVERSITATEA DIN PITESTI

Membrii de sindicat de la Universitatea din Pitesti vor organiza o actiune de protest la Ministerul Educatiei pentru ca rectorul institutiei, Gheorghe Barbu,  sa fie schimbat din functie. Motivele pentru care sindicalistii cer demisia rectorului Universitatii din Pitesti sunt "ilegalitati si lipsa de atitudine din partea autoritatilor".
Prima actiune de protest va avea loc vineri, 18 septembrie 2009, intre orele 11.00 si 14.00 si vor participa 20 de profesori din cadrul Universitatii din Pitesti, membri de sindicat. Alte doua actiuni de protest impotriva rectorului Gheorghe Barbu sunt programate penttru 16 octombrie 2009, respectiv 20  noiembrie 2009.

"Acum pregatim aceasta actiune de protest si nu ne vom opri pana cand nu se va face dreptate", a declarat  viceliderul de sindicat de la Universitatea din Pitesti, Mircea Barbuceanu pentru cotidianul Adevarul.

Principalele nemultumiri ale profesorilor de la Universitatea din Pitesti vizeaza managementul dezastruos  al institutiei. Printre punctele expuse in adresa transmisa de catre Sindicatul Liber al Universitatii din Pitesti (SLUP) catre MECI, Presedintie, Federatia Educatiei Nationale si altor institutii: "Fraude mult peste 13 milioane de euro, constatate chiar de un audit anterior al MECT, si grave nereguli constatate de recentul audit al Curtii de Conturi a Romaniei, caderea cu circa 15 locuri a Universitatii din Pitesti in topul oficial al universitatilor din Romania in timpul mandatelor sale, existenta a numeroase `clanuri familiale` care conduc catedre si facultati, edificarea neautorizata a trei restaurante de lux , dar a niciunei ssli de sport, falsuri in acte publice,  minciuna, santaj, amenintari, neplata drepturilor salariale, achizitii frauduloase, mituirea inspectorilor Camerei de Conturi Arges”.
Sindicalistii sustin ca pana in prezent nu a fost inteprinsa nicio investigatie la Universitatea din Pitesti.
"Cei din conducere si-au dat anul trecut prime de 7 miliarde de lei, dar material de laborator s-a cumparat doar de 20 de milioane de lei vechi“, a declarat pentru cotidianul Adevarul, lect. univ. dr. Mircea Barbuceanu, vicelider al SLUP Pitesti.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!