Reteta zilei: Pateu de casa

0 stele

1119 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Reteta zilei: Pateu de casa

Chiar daca atunci ti-e foame si te grabesti, pateul de ficat la conserva este printre cele mai la indemana optiuni, esti timpul sa renunti la aceasta practica si sa-l prepari singur la tine acasa. Este foarte usor de facut, nu ai nevoie de experienta sau talent in bucatarie!

CALORII:324 kcal/100 gr

Ingrediente
  • 1 caserola medie de ficati proaspeti de pasare
  • 10 ciuperci mici
  • 2 linguri smantana
  • 2 cepe
  • 50 grame unt
  • sare
  • piper
  • vin rosu

Mod de preparare
Taie cepele si ciupercile cubulete. Spala ficateii si curata-i de firisoarele de grasime, apoi pune-i in tigaie impreuna cu o lingura din cantitatea de unt, cepele si ciupercile. Dupa ce s-au gatit, adauga 3-4 linguri de vin rosu, sare, piper. Mai lasa la foc maximum 1 minut, apoi lasa compozitia la racit. Paseaza cu blenderul, adauga smantana si restul de unt si pateul de casa este gata. Se serveste dupa ce a stat cel putin 30 de minute la frigider. Pofta buna!

Andreea Catan
Foto: recetasdehoy.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: retete  retete culinare  reteta zilei  pate de casa  pate de ficat 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!