SAPTE BANCI DIN CAPITALA, PAGUBITE CU 1,8 MILIOANE DE EURO PRIN CREDITE CU ACTE FALSE

0 stele

543 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  9 dec 2008

SAPTE BANCI DIN CAPITALA, PAGUBITE CU 1,8 MILIOANE DE EURO PRIN CREDITE CU ACTE FALSE
Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei sector 6 au finalizat cercetarile privind obtinerea de credite de la sapte institutii bancare folosind acte falsificate. Prejudiciul creat se ridica, conform unor surse judiciare, la peste 1,8 milioane de euro.
Gruparea a reusit sa obtina in total 184 de credite de la sapte institutii bancare. Cereau suma cea mai mica, adica 10.000 de euro, crezand ca, astfel, vor fi mai putin controlati de catre functionarii bancari. Cu sprijinul imaginilor de supraveghere furnizate de bancile pagubite, politistii au demarat procedurile de identificare a membrilor gruparii.
Anchetatorii au stabilit ca Claudiu Vintila, in varsta de 35 de ani, Marilena Moldovanu, in varsta de 33 de ani, si Tudora Spandole, in varsta de 33 de ani, erau cei care coordonau reteaua. In urma cercetarilor, ofiterii antifrauda au stabilit ca Marilena Moldovanu a completat documentele necesare obtinerii de credite bancare pentru mai multe persoane, printre care si Claudiu Vintila, Tudora Spandole si Nicoleta Calin, Constantin Coman, Nicoleta Pistol, precum si pentru mai multi autori cunoscuti si necunoscuti.
Pentru autorii ramasi necunoscuti, cauza a fost disjunsa, iar cercetarile continua. Claudiu Vintila si Tudora Spandole se ocupau cu racolarea de persoane in vederea obtinerii de credite in baza inscrisurilor falsificate de catre Marilena Moldovanu sau de catre Tudora Spandole. Clientii nu au fost greu de gasit. Opt dintre ei, toti din comuna Curcani din judetul Calarasi, au fost de acord si s-au pus pe treaba.
Zeci de acte falsificate
Politistii, in baza probelor pe care le aveau, au mers la procuror si apoi la instanta si au cerut autorizatii de perchezitii domiciliare. Cu ocazia acestora, efectuate la locuintele Marilenei Moldovanu, Claudiu Vintila, Tudora Spandole, au fost identificate si ridicate 39 de carti de identitate in original (autentice si falsificate) si mai multe carti de identitate in copie, carnete de munca in original si in copie ce apartineau mai multor persoane, contracte individuale de munca in original si copie, adeverinte de salariu, precum si 97 de stampile rotunde si dreptunghiulare sau parafe, copiatoare, imprimante. Acelasi tip de inscrisuri au fost identificate si in mediile de stocare ridicate de la cei trei (unitati centrale de calculator, CD-uri).
Cercetarile efectuate au mai aratat ca Marilena Moldovanu a infiintat la domiciliul sau posturi telefonice fixe pentru mai multe societati comerciale, in numele carora emitea documentele justificative necesare obtinerii creditelor pentru confirmarea catre banci a datelor inscrise pe adeverintele de salariu.
Sursa: bursaasigurarilor.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Credite  CAPITALA  BANCI  PAGUBE  acte false 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!