Sarbatori ciudate de prin lume adunate!

0 stele

913 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Sarbatori ciudate de prin lume adunate!

In conditiile in care viata risca sa devina monotona si plictisitoare fara sarbatorile care ne mai cresc un pic starea de spirit si ne fac sa ne retrezim la viata, lumea a inventat tot felul de motive pentru a sarbatori. In timp ce unele sunt de-a dreptul binevenite, altele sunt cat se poate de ciudate. Iata ce mai sarbatoreste lumea fara ca tu sa stii:

 

1.    Bonza Bottler Day

Bonza Bottler se sarbatoreste in fecare luna in ziua care coincide cu numarul lunii din calendar (Exemplu: 1 ianuarie, 2 februarie, 3 martie etc). Sarbatoarea i se datoreaza lui Elaine Fremont care, in 1985 a ajuns la concluzia ca nu exista o ocazie speciala pentru a sarbatori fiecare luna in parte.

 

2.    Ziua Internationala a Scobitului in Nas

Din moment ce toata lumea se scobeste in nas, de ce sa nu facem o sarbatoare din asta. Nu se stie cine a pornit traditia, dar cert e ca in fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Scobitului in Nas se sarbatoreste in toata lumea.

 

3.    Ziua in care toata lumea isi face curatenie la birou

Aceasta zi este sarbatorita la nivel national in America, pe 2 ianuarie. Scopul ei este ca toata lumea sa inceapa noul an cu un birou curat.

 

4.    Ziua in care nu cumperi nimic

Ce bine ar fi ca aceasta zi sa fie sarbatorita mai des! Traditia zilei in care nu cumperi nimic a pornit din America de Nord, unde se serbeaza pe 28 noiembrie. La nivel international ziua se sarbatoreste pe 29 noiembrie, dupa americanul Thanksgiving, pentru a protesta impotriva consumerismului.

 

5.    Ziua Centului

Ziua Centului se sarbatoreste in fiecare an in America pe 1 Aprilie si are ca scop educarea cetatenilor americani cu privire la moneda de un cent sau penny.

 

6.    Ziua Aprecierii Elefantilor

Isi are originea in anul 1996 si este sarbatorita in fiecare an pe data de 22 septembrie. In aceasta zi iti poti arata aprecierea fata de elefanti, facand o vizita la Gradina Zoologica de exemplu.

 

7.    Ziua Poeziilor Proaste

In fiecare an pe 18 august se sarbatoreste ziua celor mai nereusite poezii. Aparitia acestei sarbatori se datoreaza unor liceeni care se intalneau special pentru a crea niste poezii proaste.

 

8.    Ziua Dansului Cotton Eye Joe

Americanii au o zi speciala dedicata acestui dans derivat din unul popular.Pe 29 noiembrie se danseaza Cotton Eye Joe pentru ca e foarte distractiv si constituie in plus si un exercitiu fizic foarte bun.
Foto: lolwot.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!